Lifestyle / Reizen
Reizen

Prachtige ondergewaardeerde steden

Reageer

Natuurlijk zijn we gek op Londen, Parijs, Madrid en Rome, maar soms hebben we toch ook wel behoefte aan iets anders. Buiten de standaard toeristische steden heeft Europa nog veel meer te bieden: mooie stadjes die nog niet ontdekt zijn door het grote publiek. Wij zetten tien prachtige ondergewaardeerde Europese steden voor je op een rijtje.

1. Heidelberg, Duitsland
In een vallei aan de rivier Neckar ligt de romantische Duitse stad Heidelberg. Het stadje staat bekend om het Heidelberg kasteel, de historische oude stad en de vele historische kerkjes.

2. Brugge, België
Naast Antwerpen en Brussel moet je toch eigenlijk ook wel een keer naar Brugge zijn geweest. De historische havenstad staat bekend om haar middeleeuwse architectuur en de vele grachten die door de stad lopen.

3. Ferrara, Italië
Deze stad is omringd met een negen kilometer lange muur. Door de eeuwen heen is de stad een thuis geweest voor vele schrijvers, kunstenaars en muzikanten. In de stad zijn nog veel paleizen uit de 14e en 15e eeuw en kathedralen te bezoeken.

4. Valencia, Spanje
Valencia is de derde grootste stad van Spanje en ligt dichtbij Palma de Mallorca en Ibiza. De stad heeft heel veel beroemde musea en galerieën.

5. Porto, Portugal
In 2001 was de stad nog culturele hoofdstad van Europa en dat was zeker niet zonder reden. De stad huisvest vele festivals door het jaar heen zoals St. John en Queima das Fitas.

6. Biarritz, Frankrijk
Aan de Golf van Biskaje ligt het levendige stadje Biarritz. De stad is erg populair bij toeristen en surfers, het jaarlijkse Biarritz Surf Festival lokt surfers en fans van over de hele wereld naar de strandplaats.

7. Innsbruck, Oostenrijk
In de stad Innsbruck hebben de Olympische Winterspelen al twee keer plaatsgevonden, het stadje is dan ook een geweldige plek voor wintersporters. In de zomer is het er ook ideaal om te wandelen, klimmen en mountainbiken. Voor de cultuursnuivers zijn er ook veel musea, kastelen en historische plekken te vinden.

8. Gothenburg, Zweden
Gothenburg staat bekend als studentenstad en huisvest vele festivals zoals het Gothenburg International Film Festival en de muziekfestivals Way Out West en Metaltown.

9. Boedapest, Hongarije
De hoofdstad en grootste stad van Hongarije wordt nog vaak overgeslagen door toeristen. Zonde, want het neogotische parlementsgebouw, Castle Hill en het kastelendistrict zijn echte must-see’s! Zonder een wandeling langs de rivier de Donau is je bezoek aan de stad ook niet compleet.

10. Kopenhagen, Denemarken
Niet alleen in het zuiden en westen van Europa zijn mooie steden te vinden, het noordelijke Kopenhagen is er zeker een die je niet over moet slaan. Vroeger was de stad een visstadje van de Vikingen waardoor de bezienswaardigheden en architectuur uniek zijn. De stad is omringd met strandjes, ideaal voor je zomervakantie!

Bron

Reageer

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen