Relatief onbekende vakantiespots

Reizen door Vrouwen redactie

Een vijftal minder bekende strandvakanties. Wij noemen het onze ontdekkingen van 2013. En ontdekkingen zijn er om getest te worden. Dus waar wachten we nog op? Inpakken en wegwezen! Extra makkelijk: vakantie-aanbieder Eliza was here biedt accomodaties aan op deze onontdekte plekjes, dus als je het liefst morgen nog vertrekt dan kan dat! Het klinkt tegenstrijdig dat een commerciële reisaanbieder vakantieverblijven verhuurt op onbekende plekken, maar het mooie is dat ze echt geselecteerd zijn op hun authentieke setting. Dat is ook de reden dat wij Eliza was here zo leuk vinden en dat we af en toe schrijven over nieuwe bestemmingen die ze aanbieden.

De volgende verschillende vakantieoorden hebben behalve de authentieke setting gemeen dat ze allemaal voldoen aan onze belangrijkste vakantie-eisen: zon, strand en zee.


Kefalonia

Een onbekend stukje Griekenland: Kefalonia. Omdat het een eiland is, is het omringd door strand. Spierwit, met een azuurblauw gekleurde zee. Het is echt geen straf om daar en weekje door te brengen.


Madeira

Het Portugese eiland Madeira staat bekend als ‘bloemeneiland’. En dat heeft zijn reden. Het eiland is overladen met verschillende soorten exotische bloemenrassen. Het hele jaar door kun je genieten op dit subtropische eiland. De temperatuur schommelt namelijk 365 dagen per jaar tussen de 16 en 26 graden.


Menorca

Menorca, niet te verwarren met Mallorca. Dit eveneens Spaanse eiland heeft dezelfde lusten als zijn ‘bijna-naamgenootje’, maar niet de lasten van een overload aan toerisme.


Samos

Als je denkt aan een eiland met eindeloze stranden en een fantastisch klimaat, dan denk je aan een eiland als Samos. Dit Griekse eiland bevat alle eigenschappen dat een vakantie-eiland hoort te hebben.


Costa De Lisboa

Weet je nog niet precies of je een actieve of een chill vakantie wilt? Dan is Costa De Lisboa in Lissabon perfect. Omdat alle mogelijkheden binnen handbereik zijn, kun je ter plekke bepalen of wil gaan cultuur snuiven, ontspannen, genieten van de prachtige natuur of toch een hapje te eten gaat proeven uit de lokale keuken.