Eet jezelf in slaap

Eten door Vrouwen redactie

Soms zie je als een berg op tegen het moment dat je je bed induikt: wéér minstens een uur wakker liggen en woelen tussen de lakens. Heb je alle tips voor een goede nachtrust al geprobeerd, maar werkt niets? Let er dan eens op wat je allemaal eet en drinkt, want ook de juiste voeding kan zorgen voor een goede nachtrust. Kijk hieronder welke producten jou helpen bij het slapen.


1. Kersen of kersensap. Hierin zit melatonine, een hormoon dat slaap veroorzaakt. Voor het lichaam is melatonine een signaal om de dag-activiteiten te verminderen en zich te gaan voorbereiden op de nacht.



2. Niet alleen in kersen zitten bepaalde stofjes waardoor je slaap krijgt. Ook zoete aardappel is goed om te eten tegen slapeloosheid. In zoete aardappel zit namelijk o.a. kalium, wat ervoor zorgt dat de spieren zich ontspannen.



3. Eigenlijk is eten vlak voor het slapen gaan niet goed, maar bepaalde dingen morgen wel voordat je onder de dekens kruipt. Deze uitzonderingen zijn bananen, yoghurt en melk. In deze producten zit triptofaan, wat onder andere zorgt voor een slaperig gevoel.



4. Als laatste kun je het beste volkerenproducten (zoals brood, zilvervliesrijst en volkoren pasta) eten. De koolhydraten die hierin zitten zorgen ervoor dat de serotine in het lichaam toeneemt. Door serotine wordt je rustiger en dit zorgt er natuurlijk voor dat je makkeijker in slaap valt.