Gelukskoekjes zijn niet Chinees

Eten door Vrouwen redactie

Ben jij ook zo gek op Chinese gelukskoekjes, Engelse muffins en Duitse chocoladetaart? Dan ben je, net als wij, flink in de maling genomen. Er zijn namelijk een aantal producten waarvan je denkt dat ze uit een bepaald land komen, maar daar is vaak niets van waar. Zo is het enige land dat niet gelooft dat gelukskoekjes Chinees zijn… Precies, China. En Engelse muffins zijn gewoon in New York bedacht, maar Engeland stond blijkbaar chiquer. Bekijk onze lijst voedingswaren die op een andere plek ontstaan zijn dan je denkt.

Gelukskoekjes zijn niet Chinees. Ze zijn in Californië uitgevonden (door een Japanse man).

Engelse muffins zijn bedacht in New York (VS).

Russische dressing is uitgevonden in New Hampshire (VS). Het wordt Russisch genoemd omdat het van origine een Russisch ingrediënt bevatte: kaviaar.

Wentelteefjes, ofwel French toast, zijn niet Frans. De heerlijke wentelteefjes bestaan namelijk al veel langer dan het land Frankrijk zelf bestaat. Dat maakt ze niet minder lekker, overigens!


German chocolate cake (een bekende chocoladetaart) is niet Duits, maar vernoemd naar de Amerikaanse chocolatier Sam German.


Dacht je dat appeltaart iets typisch Amerikaans was? Dat is het niet, appeltaart is namelijk net als de scone typisch Engels.


Bron

Afbeeldingen: bron, bron, bron, bron, bron, bron