Onderzoek: Winkelen maakt eenzaam

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Een van onze grootste hobby’s is toch wel winkelen. Het winkel in, winkel uit gaan om alle nieuwe items te bekijken is bovendien een heeele goede manier om calorieën te verbranden. Het lijkt altijd de perfecte manier om ons hoofd helemaal leeg te maken, maar volgens een nieuwe studie is winkelen echter helemaal niet zo therapeutisch, geweldig en rustgevend als wij altijd dachten. Volgens deze studie zou je er namelijk eenzaam van kunnen worden.

Volgens Rik Pieters, de schrijver van het rapport, gaat het erom dat het overwaarderen van je materialistische bezittingen kan leiden tot meer eenzaamheid, net als het gebruiken van (vers geshopte) spullen als een meetstaaf van succes of als therapie. Het gaat volgens hem om drie typen materialisme. Als eerste is er de shopaholic, die gewoon graag nieuwe dingen koopt en het niet als therapeutische bezigheid ziet. Dan is er de persoon die zijn/haar succes meet aan zijn of haar bezittingen en ten derde is er de persoon die oprecht gelukkig wordt van winkelen en het kopen van nieuwe dingen en dat wel als therapie ziet.

Wij als echte shopaholics hoeven ons gelukkig geen zorgen te maken, alleen de laatste twee hebben kans om eenzaam te worden. Dit komt doordat zij een leegte in hun leven vullen met winkelen en het kopen van spullen. Shopaholics gebruiken winkelen niet als een manier om met hun problemen te dealen, maar shoppen gewoon omdat ze het heel erg leuk vinden.

Wat voor shopper ben jij?


Bron. Afbeeldingen: bron, bron