DIY fotolijstje

Wonen door Vrouwen redactie

Met een klein trucje heb je precies de wanddecoratie in huis die je wenst. Niet in een standaard saai lijstje, maar in een origineel omhulsel. Die leuke wallpaper waar je altijd zo vrolijk van wordt elke keer als je je laptop opstart, die haarscherpe foto uit je favoriete tijdschrift of juist al die familiefoto’s waar de muur veel te klein voor is. Doe het maar, allemaal, maar niet tegelijk. Met deze DIY kun je precies aan de muur hangen wat jij wil en zijn de afbeeldingen nog verwisselbaar ook. Volg de stappen.De aanpak:
- Neem een brede houten plank die je gemakkelijk over de lengte in vieren kan delen zodat je vier gelijke vierkanten of rechthoeken overhoudt.
- Om het een gebruikte look te geven schuur je de randjes eraf.
- Om de gebruikte look ook nog eens oud te laten lijken, dek je de plank af met een blackwash (vraag ernaar bij de verfwinkel). Als één laag niet voldoende is kun je er nog een tweede of misschien zelfs derde laag tegenaan gooien. Dat ligt helemaal aan de houtsoort die je gebruikt. Als je heel erg goed bent met schuurpapiertjes kun je het effect versterken door de randjes voorzichtig te slijten.
- Verdeel de plank in gedachten over de lengte in vier stukken. Bevestig twee clips op ongeveer één vierde deel vanaf de zijkant en ongeveer 3 tot 5 cm onder de bovenste rand.
- Klik de afbeeldingen waar je hele dagen tegenaan wil kijken in de clips.
- Bevestig een ophanghaakje aan de achterkant, sla een spijker in de muur, hang het eindresultaat op en je muur is gedecoreerd.Bron