Hoe fitte mensen in vorm blijven

Lichaam door Vrouwen redactie

Frustrerend he, die mensen die een fantastisch figuur hebben en altijd maar roepen dat ze daar 'niks voor hoeven doen'. Dat is natuurlijk onzin. Het is niet zo dat deze mensen allemaal liegen, heus niet, maar ze hebben bepaalde gewoontes die heel gezond zijn. Die hebben ze onbewust, maar ze werken als een trein. Wij zetten de vijf redenen op rijtje die uitleggen hoe fitte mensen in vorm blijven.

1. Ze dieten niet. Nooit. Wie naar elke calorie kijkt zal nooit genieten van eten. Er is een verschil tussen je bewust zijn van wat je eet en geobsedeerd van elke kruimel berekenen hoeveel calorieën daarin zitten.


2. Ze vinden sporten leuk. Voor iedereen bestaat er een sport die goed bij ze past. Blijf zoeken tot je de sport gevonden hebt waar je goed in bent, die je energie gééft en die je een heerlijk voldaan gevoel geeft. Je kunt na een paar maanden wisselen van sport, als je maar blijft bewegen.


3. Ze vergelijken hun lichaam niet met dat van anderen. Iedereen heeft een ander lichaam, en het heeft geen zin om je lichaam een standaard op te leggen die niet bij je past. Een plankig figuur als dat van Kate Moss is niet voor iedereen weggelegd, maar als je juist dun en recht geboren bent zul je nooit een curvy Beyoncé worden.


4. Ze smokkelen af en toe. Niemand heeft een oneindig uithoudingsvermogen. Wie zichzelf elke week een smokkeldag gunt blijft de rest van de dagen makkelijker netjes eten. Bovendien moet het leven wel een leuk blijven, toch?


5. Ze ontbijten. Wie ontbijt geeft zijn metabolisme meteen een kickstart, zodat je de rest van de dag lekker blijft verbranden. Niet overslaan dus, dat zorgt er alleen maar voor dat je later op de dag een ‘dal’ krijgt en een sterke drang voelt om te snacken.


Bron, bron