Resultaat van slapen met make-up op

Gezicht door Vrouwen redactie

We hebben het vaak genoeg gelezen en gehoord: slapen met make-up op je gezicht is slecht. Toch kunnen we het soms na een lange dag of een heftig avondje stappen niet altijd opbrengen om ons nog helemaal naar de badkamer te verplaatsen om onze make-up eraf te halen. Journalist Anna Purslove wilde voor The Daily Mail wel eens uitzoeken hoeveel kwaad het nou echt kon. Als experiment heeft ze een maand lang haar make-up niet van haar gezicht gehaald. Ze ging naar bed met haar make-up nog op, ’s ochtends waste ze haar gezicht onder de douche, maar zonder schoonmaakproducten en daarna bracht ze weer make-up aan over de restanten heen.

Na een paar dagen merkte ze al dat haar gezicht heel droog aanvoelde en het zag er een beetje schilferig uit. Haar wimpers waren aan elkaar geplakt tot één grote superwimper, waardoor een nieuwe laag mascara aanbrengen erg lastig was. Op een ochtend werd ze zelfs wakker met een opgezwollen oog, omdat er waarschijnlijk een wimper met mascara in was gekomen. Na een maand ging ze naar de dermatoloog om te bekijken hoe het ging met haar huid.

Het huidoppervlak van Anna was op haar voorhoofd en aan de rechterkant van haar gezicht ongeveer tien procent verslechterd, en aan de linkerkant zelfs twintig procent, wat komt doordat ze op haar linkerkant slaapt. Doordat de huid niet kan vernieuwen onder die laag make-up, werd haar huid bobbelig en grauw. Ze kreeg niet zozeer meer rimpels gekregen, maar de rimpels die ze al waren zijn wel dieper geworden.

De experts schatten dat de huid van Anna (zie de voor & na-foto hieronder) zo’n tien jaar ouder is geworden, en dat in slechts een maand! Waarschijnlijk zal je na het zien van deze foto nooit meer met make-up op durven slapen. Wij weten voortaan in ieder geval wel beter.

Bron

Images: bron, bron, bron