Eten dat je kunt invriezen

Eten door Vrouwen redactie

Wij zijn hier helemaal gek op het invriezen van eten. Je kunt eten invriezen als je teveel hebt gemaakt, iets ontdooien als je geen zin hebt om te koken, zomerfruit in de winter eten, van alles opslaan voor later gebruik, ideaal! Stiekem kun je veel meer invriezen dan je denkt, dus wij raden je aan om alvast een grotere vriezer aan te schaffen. Bovendien kun je zo groot inslaan als je op de markt bent of als bepaalde producten in de aanbieding zijn, zodat het ook nog eens geld scheelt. Van deze dingen had je vast niet verwacht dat je ze zo makkelijk kan invriezen:

1. Kaas
Voordat je ingevroren kaas gebruikt, moet je wel zorgen dat het goed ontdooid is. Als je geraspte kaas wilt invriezen kun je het beste een lepel maïszetmeel of meel toevoegen, zodat het niet gaat klonteren.


2. Boter
Boter kan heel goed ingevroren worden. Als het nog niet helemaal ontdooid is voor gebruik kun je het ook gewoon raspen, dat smeert makkelijker!


3. Melk en sap
Melk en (vruchten)sap kunnen prima ingevroren worden, zolang je genoeg ruimte overlaat om het te laten uitzetten. Vul een plastic fles voor 2/3 met melk of sap en je hebt geen probleem met ontploffende flessen.


4. Groenten en fruit
Ideaal als je in de winter nog van die zomerse aardbeien wilt genieten. Qua fruit zijn vooral bananen, rood fruit en druiven goed in te vriezen. Groenten zijn sowieso goed in te vriezen, dat zie je al wel aan het vriesvak in de supermarkt.


5. Pesto
Het is ideaal om verse pesto in een ijsblokjesvorm in te vriezen, dan heb je perfect gedoseerde hoeveelheden.


6. Pannenkoeken en wafels
Pas wel op dat je zorgt dat ze recht liggen als je ze invriest. Pannenkoeken en wafels kunnen namelijk in bevroren toestand makkelijk afbreken, wat er niet zo mooi uitziet.


7. Gemarineerd vlees
Wanneer je het uit de vriezer haalt om te ontdooien marineert het vlees goed door, waardoor het uiteindelijk nog lekkerder is!


8. Tomatenpuree
Net als pesto, ideaal in ijsblokjesvorm, voor de perfecte hoeveelheid.


9. Smoothies
Net als sap makkelijk in te vriezen. Ideaal voor als je er ’s ochtends een mee naar je werk wilt nemen, lekker makkelijk!


10. Koffie
Gemalen koffie of koffiebonen zijn prima in te vriezen om ze langer te bewaren.


Bron.