Marmer-nagellak tutorial

Gezicht door Vrouwen redactie

Op het internet word je overspoeld met de mooiste nagellak tutorials. Helaas lijken ze toch altijd wel veel werk en wordt het resultaat nooit zo mooi als op de foto. Maar onze liefde voor nagellak won en we besloten er toch maar eens een te gaan uitproberen. Van Hema kregen we twee prachtige nagellakjes, ideaal om voor deze tutorial te gebruiken. De nagellakjes zijn slechts €1,95 per stuk, dus je kunt makkelijk meerdere kleurtjes inslaan! Voor deze tutorial ging Colette aan de slag met de ‘Water Marble’ techniek.

De benodigdheden:
- 2 of 3 verschillende nagellakkleurtjes die leuk bij elkaar staan
- Witte basislaag
- Doorzichtige topcoat
- Plastic bakje met lauw water
- Wattenstaafjes
- Cocktailprikkers
- Nagellakremover
- Tape


Stap 1
Begin met een witte basislaag. Ik heb gekozen voor heel lichtpaars, omdat het goed bij de andere kleurtjes past. De basislaag zorgt voor een mooie egale ondergrond.


Stap 2
Tape alvast de eerste vinger in. Ik heb twee stukken tape gebruikt, eentje heb ik helemaal om mijn nagel heen gedraaid over de top van mijn vinger en de andere langs de onderkant. Het plakken van tape zorgt ervoor dat er niet zoveel nagellak op je huid komt, wat je straks heel veel schoonmaakwerk scheelt!


Stap 3
Nu komt het lastige gedeelte. Je moet druppels nagellak in het water laten vallen, maar je moet het wel snel doen, anders is de nagellak al droog voordat het op je nagel zit! Ik begon met blauwgroen, dan paars en dan nog een keer blauwgroen. Daarna kun je er met een satéprikker lijntjes in zetten, zodat er iets meer patroon in de vlek zit. Bij mij ging het de eerste keren nog wel eens mis, dan was de nagellak al droog en kon ik er geen patroontje meer in maken. Toen ben ik gewoon weer overnieuw begonnen.





Stap 4
Leg de ingetapete nagel op de nagellak. Haal met het wattenstaafje de nagellak rondom je nagel weg en haal daarna de nagel uit het water.


Stap 5
Haal de tape voorzichtig van je nagel af en haal nagellakresten op je huid weg met nagellakremover. Dan is het tijd om de boel te laten drogen!


Stap 6
Herhaal deze stappen met al je nagels.


Stap 7
Breng een doorzichtige topcoat aan, zodat de nagellak langer mooi blijft.


Wij zijn heel blij met het resultaat! Het is wel heel veel werk; het is niet iets wat je snel even doet. Maar mocht je een rustig avondje hebben, dan is het zeker de moeite waard op te proberen. Als je het 'druppelen' eenmaal onder de knie hebt is het best wel makkelijk. Wat het in mijn geval extra lastig maakte was dat de nagellak die ik gebruikte sneldrogend was. Als je een normale lak gebruikt, heb je iets meer tijd om je nagels in het water met de lak te dopen.