Voedsel voor glanzend haar

Gezicht door Vrouwen redactie

We willen natuurlijk allemaal graag gezond en glanzend haar. Je kunt meteen onder de douche stappen en zes verschillende dure producten voor glanzend haar gaan uitproberen, maar je zou ook de douche uit kunnen zetten en een tripje kunnen maken naar de supermarkt! Door het eten van bepaalde producten krijgt je haar op een natuurlijke manier meer glans.

Voordat je je leven volledig gaat wijden aan glanzend haarrecepten; onthoud dat té veel nooit goed is!

1. Eieren
Eieren zitten vol met proteïnen en worden daarom ook vaak gebruikt in haarmaskers. Ook als je ze opeet krijg je veel proteïne binnen, ongeacht of je ze bakt, kookt of omtovert tot roerei.


2. Groene groenten
Groene bladgroenten zijn een goede bron van mineralen. Onder andere spinazie, broccoli en snijbiet zijn erg goed voor glanzend haar: ze zitten namelijk vol ijzer en calcium.


3. Bonen
Bonen bevatten proteïnen en mineralen die de haargroei verbeteren. Vooral bruine bonen, zwarte bonen en linzen mogen niet vergeten worden! Voeg ze eens toe aan een salade of gooi ze door een curry.


4. Wortels
Wortels bevatten vitamine A. Daardoor zorgen niet alleen voor een gezonde hoofdhuid, maar ook voor een goed zicht.


5. Omega-3
Omega-3 vetzuren zijn de belangrijkste voedingsstoffen voor gezond haar: ze zijn nodig voor de ondersteuning van een gezonde hoofdhuid. Een tekort kan resulteren in een droge hoofdhuid en dus droog haar. Zalm, avocado’s en noten bevaten omega-3 vetzuren en mogen dus zeker ingeslagen worden.


6. Gevogelte
Kip en kalkoen leveren proteïnen van hoge kwaliteit. Bij een tekort aan proteïnen bestaat er kans op zwak, broos haar. Een ernstig tekort kan zelfs leiden tot verlies van haarkleur!


Bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron