DIY: Beautyproducten van zout

Gezicht door Vrouwen redactie

Laat jezelf met huid en haar verwennen door zout. Klinkt dat gek? Dat is het niet, want je kunt met meer met zout dan je denkt! Daarom geven wij je vijf DIY beautyproducten gemaakt met zou die je zou moeten proberen.


1) De perfecte beach coupe maak je zo: los een theelepel zout, een halve theelepel kokosolie en een beetje haargel op in warm water. Schenk dit mengsel in een fles waarmee je kunt sprayen (een plantenspuit bijvoorbeeld), even shaken en haal je haar door een zee van mist.


2) Vul je bad met water en voeg terwijl je bad volloopt ongeveer 150 gram zeezout, een paar druppels amandelolie en een paar druppels kokosolie toe. Door het zout wordt je huid gereinigd en minder belast met overtollig water omdat er minder water in de huid zal worden opgenomen. Tegelijkertijd zijn de amandel- en kokosolie verzorgend voor je huid.


3) Hoofdhuid scrub: scrub je hoofdhuid met zeezout. In het geval van roos zullen de schilfertjes verdwijnen, je hoofdhuid wordt gereinigd, de oude huidcellen worden verwijderd en de massage van de zoutkorreltjes zal de doorbloeding bevorderen waardoor de haarzakjes meer zuurstof krijgen en je haar sneller en beter zal groeien.


4) Geen vettige huid: vermeng zout met lauwwarm water en spray het in je gezicht, met uitzondering van je ogen en mond en voel de zee in je gezicht. Het zout zorgt ervoor dat het vettige laagje op je huid verdwijnt.


5) Zout is een goed ingrediënt om je huid mee te scrubben. Door het te mengen met een beetje honing krijgt de scrub meer structuur en plakt-ie beter, waardoor het fijner aanvoelt op je huid.Bron. Afbeeldingen: weheartit.com