Beste zomerdrankjes

Eten door Vrouwen redactie

Bij een zomerse dag horen zomerse drankjes. Prosecco kennen we nu wel (zó 2012) en rosébier is ook niet echt spannend meer. Tijd voor een lijst nieuwe zomerfavorieten! Vrouwen.nl helpt je op weg.

Club mate
Deze oppepper komt van oorsprong uit Berlijn en wordt in Nederland geschonken bij o.a. club Trouw en café Roest in Amsterdam. Het drankje is een soort natuurlijke energiedrank die gebrouwen wordt van een extract van Yerba-mate bladeren. Met name dankzij het stofje Xantheine (familie van caffeïne) gaat je concentratie met sprongen vooruit en is je (mentale) moeheid verleden tijd. En dit alles zonder de suikerdip of caffeïne-high die andere energiedrankjes veroorzaken. De smaak is even wennen, maar Club Mate bevat maar 20 calorieën per 100 ml. Da's dus ook nog eens behoorlijk slank! Je kunt het bestellen bij Dorstlust.



Aperol Spritz
Aperol is een Italiaans aperitief dat familie is van de drank Campari. Een Aperol Spritz bestaat uit een deel Aperol, twee delen witte wijn of prosecco en indien gewenst nog wat bruisend water. Omdat er Aperol zelf slechts 11% alcohol zit is voor iedereen zelf te bepalen hoe sterk je dit drankje wilt maken. Voor een lichte variant voeg je ruim bruisend water toe en maar een klein beetje prosecco of wijn. Extra lekker met een paar blokjes ijs.



Sauer / Rhabarber Schorle
Berlijn is hip. Deze non-alcoholische frisdrank komt ook al uit de Duitse hoofdstad! Het is een frisdrank gemaakt van rabarber... Waarom niet? Rhabarber Schorle heeft een heel eigen, beetje zure smaak. In iedere fles zit minimaal 35% echte rabarber, dus je krijgt ook nog eens een dosis vitamientjes binnen. Een echte dorstlesser!



Cocktails van Momo
Toch liever aan de alcohol? Het nieuwe cocktailmenu van bar en restaurant Momo in Amsterdam biedt een keur aan lekkers. Als je niet kunt kiezen, neem dan onze favoriet: de Gold Digger. Deze zoete cocktail bevat stukjes goud geschilderde amandel die op de bodem van het glas liggen en die langzaam in zicht komen naarmate je de cocktail verder opdrinkt.


Wat ga jij drinken deze zomer?

Afbeeldingen: Sabrina Beek, Aperol, Dorstlust, Claartje Schröder