Getest: Honda Civic

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Nieuwsfeit: de Honda Civic is verkozen tot 'Women's World Car of the Year 2012'. Een auto voor vrouwen? Dat moeten wij van de redactie Vrouwen.nl natuurlijk zelf uitproberen. Wat maakt deze auto een winnaar? Eerst even de specs: Vrouwen.nl's Claartje maakte een proefrit in een knalrode Honda Civic 1.6 i-DTEC. Dit pittige wagentje heeft maar liefst 6 versnellingen, een dieselmotor en speciale velgen. Oh, en een héle ruime achterbak, zoals je op de volgende foto kunt zien.

Claartje: 'De stoelen op de achterbank zijn neer te klappen, waardoor er echt een zee van ruimte ontstaat: Karin van Ze.nl en ik passen mákkelijk in de achterbak, zoals je ziet. Maar ook achter het stuur is het prettig vertoeven. De motor van deze Honda Civic is een stuk krachtiger dan je in eerste instantie denkt: bij elk stoplicht ben je als eerste weg. Dat is leuk als je zo competitief bent ingesteld als ik.

Erg milieubewust is dat snelle optrekken alleen niet, maar gelukkig compenseer ik dat door op de snelweg de 'Econ'-stand aan te zetten, waardoor je een stuk zuiniger rijdt. Die kun je natuurlijk ook altijd aan laten staan - wel zo zuinig - maar ik zette hem weer uit zodra ik van de snelweg af kwam. Ik vond het namelijk veel leuker om de motor stoer te horen grommen tijdens het optrekken: vrrroem!

De motor klinkt zo stoer dat ik er moeilijk van ga kijken.

Ook op de achterbank is het gezellig! We passen er makkelijk naast elkaar met zijn drieën: Chantal van BySjanty, Karin van Ze.nl et moi.


Onze succesvolle testrit werd afgesloten met aardbeientaartjes op het terras. Uiteraard geheel in dezelfde kleurstijl als de auto - heel belangrijk.'


Zou jij de Honda Civic ook willen uitproberen? Kijk op Honda.nl en maak een afspraak voor een proefrit. Pas op: het risico bestaat dat je hem direct mee naar huis wilt nemen...

Wil je met Honda naar Parijs? Doe mee met onze actie en win een road trip naar de stad van de liefde!