Fotodagboek 2: oprichtster tassenmerk MerelbyFrederiek

Mode & trends door Vrouwen redactie

Frederiek Waninge is oprichtster van het tassenlabel MerelbyFrederiek. Dat is al bewonderenswaardig, maar Frederiek is daarnaast ook de stichting MerelMuntFoundation begonnen. Deze stichting is opgericht voor meervoudig gehandicapten (ook wel 'de Merels' genoemd) naar haar zusje Merel dat meervoudig gehandicapt is. Een gedeelte van het aankoopbedrag komt namelijk ten goede aan de foundation.

Frederiek houdt 3 maanden lang een dagboek bij voor Vrouwen.nl. Lees mee en zie hoe haar leven eruit ziet!

Frederiek: "De afgelopen maanden ben ik ontzettend druk geweest met de ontwikkelingen van mijn nieuwe Spring/Summer ‘14 collectie, bestaande uit drie thema's: Raw edge, Sparkling & Croco. Deze maand ben ik o.a. naar India op reis geweest om de FW13 productie te controleren en mijn eerste ontwikkelingen van de zomer te bekijken. Het was een fantastische inspirerende reis. I love my new spring/summer it-bags. Naast de nieuwe it-bags heb ik een aantal nieuwe producten in Italië ontwikkeld en ben ik nu bezig met mijn eigen magazine!"

Samen met mijn moeder ben ik deze maand naar India afgereisd. We vlogen vanaf Düsseldorf via Dubai naar Kolkata. Mijn moeder helpt mij iedere week enorm binnen mijn bedrijf. Uiteraard is het ook veel gezelliger om samen te reizen.



In India werk ik voornamelijk op het hoofdkantoor. De verschillende fabrieken zijn op andere locaties. Het was tijdens onze reis steeds rond de 40 graden. "It was bloody hot walking today."



Op het hoofdkantoor is een speciale showroom ingericht voor als er klanten op bezoek komen. In de showroom bespreken we nieuwe ontwikkelingen van verschillende collecties. Het werkt erg prettig doordat je direct 'on the spot' kunt schakelen met de werknemers uit de sample room, merchandisers, accounts etc.



Twee keer per jaar bezoek ik het hoofdkantoor en de fabrieken. Het is altijd onwijs inspirerend en ik krijg er een enorme energie boost van. In de fabrieken controleer ik de verschillende onderdelen die in een tas zijn verwerkt. Op de foto zie je een relatief klein fabriekje. Hier produceren ze namelijk geen grote producties, maar enkel de samples voor verschillende klanten.



Mijn moeder en ik zaten in een fijn business hotel met een fantastisch zwembad op het dak. Na een dag werken gingen we regelmatig nog even zwemmen. Vanuit het zwembad keken we uit over de hele stad, heerlijk ontspannen na een drukke en lange dag.



Tijdens mijn bezoek heb ik een traditioneel Indiaas tasje gekregen van de vrouw van de directeur. Het tasje is momenteel helemaal 'on trend'. Bij ieder bezoek neem ik altijd traditionele, kleine Nederlandse lekkernijen mee voor de werknemers op het hoofdkantoor. Stroopwafels, Old Amsterdam & tulpen zijn absoluut favoriet.



u Mijn vriend en ik hebben ons balkon helemaal leuk opgeknapt. Door de mooie kleuren in combinatie met hout, hebben we helemaal ons eigen 'Mediterraanse' sfeertje gecreëerd.



Afgelopen maand waren mijn vriend & ik uitgenodigd voor een bruiloft op Landgoed Waterland in Velsen-Zuid. De dresscode voor de bruiloft was Black-tie & Cocktail.



Voor mijn reis naar India kreeg ik net op tijd de hangtags voor aan de nieuwe tassencollectie geleverd. De duizenden kaartjes heb ik meegenomen naar India. Iedere tas heeft een unieke code. Met deze unieke code kun je je registeren op onze website en zo word je automatisch ambassadrice van de Merel Munt Foundation.



In het eerste deel van mijn fotodagboek heb ik jullie al een sneak peek gegeven van één kleurstelling van de nieuwe wintercollectie. Op deze foto zie je nog een aantal kleurstellingen. De komende collectie is geïnspireerd op de kleuren uit de natuur. Back to Nature! De nieuwe collectie ligt vanaf eind juli in de winkels. Bekijk hier waar onze items te koop zijn.



Mijn nieuwe verkoopseizoen ben ik volop aan het voorbereiden. Momenteel ben ik een eigen mini-magazine aan het ontwikkelen. Op deze manier hoop ik geselecteerde, potentiële klanten op een unieke manier te kunnen benaderen. Het magazine is helemaal compleet met verschillende rubrieken. Leuke tips zijn meer dan welkom!



Op bovenstaande foto staat mijn zusje Merel afgebeeld. Mijn zusje is mijn grote inspiratiebron en het toonbeeld van doorzettingsvermogen. Aan iedere tas hangt een munt en deze munt staat symbool voor de Merel Munt Foundation. De Merel Munt Foundation geeft aandacht aan het geluk van het gehandicapte kind. Ieder half jaar doneer ik namens Merel by Frederiek een bedrag aan deze foundation. Twee keer per jaar organiseert de Merel Munt Foundation een leuke dag voor gehandicapte kinderen en jong volwassenen. Ken jij een woonvorm of een groep die een leuke dag verdient? Je kunt contact met de Merel Munt Foundation opnemen via de website.



In het eerste deel van mijn fotodagboek heb ik een technische tekening laten zien van de nieuwe munt die ik aan het ontwikkelen ben. Hierbij zie je een ruwe versie van nieuwe munt. Deze gaat uiteraard nog heel mooi gefinished worden.



Naast de nieuwe munt heb ik ook nieuwe zipper pullers laten ontwikkelen. Omdat de nieuwe collectie bestaat uit drie verschillende thema's, heb ik ook drie verschillende soorten finishes laten maken. Ziet het er niet mooi & luxe uit? Ik ben helemaal trots.



Naast mijn drukke werkzaamheden vind ik het heerlijk om samen met vrienden te zijn. Nu het lekkere weer eindelijk is gekomen kunnen we weer avonden in de zon op het strand doorbrengen. Ook heb ik mijn zusje de afgelopen maand weer opgezocht. Spelen met de bal is één van haar favoriete bezigheden, naast boekjes voorlezen.

Ik wens jullie een hele fijne, zonnige, ondernemende en liefdevolle maand juni! Tot volgende maand.

Liefs, Frederiek



Over 4 weken lees je op Vrouwen.nl het volgende dagboek van Frederiek!