Speeltip: de Nintendo 3DS XL

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Wie aan computerspellen denkt, denkt al snel aan schietende mannen. Maar dit is al lang niet meer het beeld wat erbij past. Spellen als New Art Academy (waarbij je stap voor stap leert schilderen en tekenen), Style Boutique (een spel waarin je een kledingwinkel runt) en Luigi’s Mansion (waarin Super Mario’s Luigi spoken uit een spookhuis verjaagt) zijn 100% vrouwvriendelijke spellen - en bovendien verslavend leuk.


Je hebt natuurlijk een druk leven dus een draagbare spelcomputer is wel zo handig, dan kun je bijvoorbeeld lekker de tijd doden als je in de trein zit. Een piepklein schermpje waar je naar moet turen is dan weer niet zo handig. De oplossing? De Nintendo 3DS XL! Deze versie is niet voor mietjes: het bovenste scherm is namelijk 90% groter dan het scherm van de originele 3DS. De batterij van deze versie bovendien bijzonder lang mee en er wordt een SD-kaart bijgeleverd met extra veel geheugen. Dat betekent dat je er nog meer spelletjes en applicaties op kunt zetten!

Op het grote scherm van deze spelcomputer kun je alles in 3D ervaren. Geen gezeur met brilletjes, aan je eigen ogen heb je genoeg. Je kunt zelf bepalen hoe intens je het 3D effect wil zien met een knopje aan de zijkant. Dus als je het liever zonder dat effect wil dan kan dat.



Zelf mochten wij de Nintendo 3DS XL uitproberen. Op de foto zie je Mariëlle van Vrouwen.nl en Karin van Ze.nl druk aan het spelen. Onze favoriet is een spel waarbij je op het scherm door middel van een 3D-camera je eigen omgeving ziet. Je speelt het spel dus in de omgeving waar je op dat moment staat, maar er wordt een laagje overheen gelegd door de spelcomputer. Je maakt van iemand een foto die je in het spel te grazen gaat nemen (suggestie: je ex of je irritante buurman) en daarna probeer je hem uit de lucht te knallen door het scherm te bewegen en op de knoppen te drukken.

Spelen, spelen, spelen!

Zou jij 'm willen uitproberen?