Wondermiddel: Bio-Oil

Gezicht door Vrouwen redactie

Olie is het nieuwe wondermiddel in de cosmeticawereld. Je kunt het niet alleen gebruiken voor je lichaamshuid, maar bijvoorbeeld ook voor je haar, gezichtshuid en als badolie. Wij houden van producten die een heleboel functies combineren in één - wel zo economisch verantwoord.

Waar een trend is, daar duikt de commercie op. Inmiddels is er al een woud aan verschillende soorten oliën op de markt gebracht, maar niet elke olie is van even goede kwaliteit. Een olie van minder goede kwaliteit kan bijvoorbeeld allerlei chemische additieven bevatten die je op je huid, haar of gezicht smeert. Geen fijn idee! Bovendien maken sommigen oliën alleen maar heel erg vet, waardoor ze je huid als het ware blokkeren.

Een van onze favorieten is Bio-Oil, dat al langer op de markt is dan de oliën die pas net de olie-trend volgen. Bio-Oil voelt niet vettig aan en smeert heel licht, wat volgens de fabrikant te danken is aan een ingrediënt dat ‘PurCellin Oil’ heet. Klinkt misschien wat high tech, maar het werkt. Wat ons ook bevalt aan Bio-Oil is dat het vooral natuurlijke ingrediënten bevat, zoals plantenextracten uit rozemarijn, lavendel en kamille.

Nog niet overtuigd van het nut van olie? We zetten de 6 belangrijkste functies voor je op een rijtje:

- Anti-aging. Smeer op je gezicht en in je hals tegen fijne lijntjes
- Tegen pigmentvlekken en oneffenheden. Breng 2x per dag gedurende minimaal 6 weken op de bewuste zones
- Badolie. Giet een scheutje olie toe aan je badwater en verwen je huid
- Nagels/nagelriemen. Masseer je nagels en nagelriemen met een beetje olie en de boel wordt soepel in plaats van droog
- Tegen statisch haar en droog of gespleten haar. Masseer een paar druppels olie in je haarpunten voor je gaat slapen. Was de volgende ochtend je haar.
- Moisturizer. Verzorg je droge huid door hem te hydrateren met kleine hoeveelheden olie.

Waar gebruik jij een olie zoals Bio-Oil voor?