Omas eten over de hele wereld
We zijn altijd dol op wat onze oma ons aan eten voorschotelt. Maar wist je dat deze gerechten zeer cultuurspecifiek zijn? Zo koken omas op de Kaaimaneilande rustig leguanen voor hun kleinkinderen, terwijl omas in Bolivia ze juist verwennen met groenten en kaassoep. In Malawi zijn rupsen in tomatensaus een ware traktatie van oma.
Fotografe Gabriele Galimberti neemt je mee op wereldreis en laat je zien wat oma's wereldwijd koken voor hun nageslacht.
![]()
Kaaiman eilanden Leguaan met rijst en bonen
![]()
Haïti Lambi in Creoolse saus
![]()
Maleisië Kokosrijst met groenten en gefrituurde ansjovis
![]()
Libanon Creme van linzen en rijst
![]()
India Kip vindaloo
![]()
Bolivia Kaassoep met groenten
![]()
Letland Haring met aardappels en cottage cheese
![]()
Alaska Elandsteak
![]()
China Dubbel gekookt varken met groenten
![]()
Italië Ravioli met snijbiet en ricotta, met Bolognesesaus
![]()
Indonesië Vleessoep met kokosmelk en groenten
![]()
Malawi Rupsen in tomatensaus
![]()
Brazilië Fejoada
![]()
Algerije Couscous met kip en groenten
![]()
Armenië Rolletjes van rundvlees en rijst in wijnbladeren
![]()
Filippijnen Haai in kokossoep
![]()
Zweden Gepocheerde koude zalm met groenten
![]()
Thailand Gevulde omelet
![]()
Zanzibar Rijst, vis en groenten met een saus van groene mango
![]()
Zimbabwe Sadza: broodjes van wit maismeel. Geserveerd met pompoenbladeren gekookt in pindakaas
![]()
Morocco Kip tajine