Voedingsproducten die meest ongezond zijn

Eten door Vrouwen redactie

Bewerkte voedingsproducten zijn eigenlijk altijd minder gezond dan onbewerkte producten. Maar ook in de bewerkte categorie heb je betere en slechtere keuzes. De volgende producten kun je beter later liggen.

1. Kipnuggets
Net als knakworsten zijn kipnuggets de afvalbak van het verwerkingsproces voor vlees. Alle restjes die overblijven nadat er andere producten van de kip zijn gemaakt worden verzameld en verder verwerkt tot kipnuggets. Hierdoor bestaan o.a. de kipnuggets van MacDonalds voor 50% uit vetten, dankzij het frituren. Bovendien zijn koolhydraten (zoals paneermeel) een belangrijker bestanddeel dan eiwitten (kip). Best wel schokkend!



2. Koekjes, cake, muffins en crackers
Niet alleen bevatten al deze producten vaak veel suiker en/of zout, ook zit er vaak veel transvet in. Transvet is goedkoper dan gezonde vetten en zorgt dat producten veel langer houdbaar zijn, maar is zeer ongezond.



3. Frisdrank
Misschien niet heel verrassend, maar frisdrank is een van de slechtste voedingsmiddelen die je kunt gebruiken. Het zijn lege calorieën (je lichaam haalt er precies 0 bruikbare stoffen uit). Frisdrank bevat vaak veel suiker of ongezonde zoetstoffen. Bovendien blijft er van frisdrank na het verteren een restje over in je lichaam dat erg zuur is. Schommelingen in de pH-waarde van je lichaam kunnen niet alleen veranderingen in het metabolisme van lichaamscellen veroorzaken, maar ook storingen veroorzaken. Er wordt zelfs wel eens gezegd dat dit soort storingen kankerachtige mutaties tot gevolg kunnen hebben...


Bron. Afbeeldingen: bron, bron, bron.