Kapsels die tegen een regenbui kunnen

Gezicht door Vrouwen redactie

Helaas kennen wij hier in ons kikkerlandje geen lentes met enkel zon. Sterker nog, met twee dagen tropisch weer mogen we blij zijn. Voor de rest van de regenachtige lentedagen komt Mischa Golebiewski, stylist bij Bumble And Bumble, met een oplossing. Drie kapsels die tegen een regenbui kunnen en ’s avonds zorgen voor een volumineus haar. Met deze hairdo’s kan jij elke storm weerstaan!



The top knot twist

De top knot twist is een kleine aanpassing op het alledaagse knotje. Voor dit kapsel heb je enkel een elastiekje nodig en wat schuifspeldjes.
1. Pak je haar bij elkaar boven op je hoofd alsof je een hoge staart maakt. Zet je haar (optioneel) vast in een staart met een elastiekje.
2. Begin je staart te ‘twisten’. Dit doe je door je staart in verschillende stroken te verdelen en deze rond te draaien.
3. Draai de getwiste stroken om je staart heen en zet ze vast met schuifspeldjes.
Let op! Draai je stroken niet te strak om je staart heen. Anders droogt je haar niet goed.


The double bun duo

Dit is een wat gedurfder kapsel dat zorgt voor mooie strakke krullen vanaf je kin. Voor dit kapsel heb je een puntkam, twee elastiekjes en schuifspeldjes nodig.
1. Maak met de puntkam een middenscheiding vanaf je voorhoofd tot je nek.
2. Maak in beide helften van je haar een staart.
3.Vervolgens begin je net zoals bij kapsel 1 je lokken te draaien.
4. Zet je gedraide lokken vast met schuifspeldjes.



The back row blender

The back row blender is een wat chiquer en lastiger kapsel. Voor dit kapsel heb je een puntkam en meerdere schuifspeldjes nodig.
1. Maak met de puntkam twee scheidingen bovenop je hoofd vanaf je voorhoofd tot je kruin. Je creëert op deze manier een soort van ‘hanenkam'-effect.
2. Maak aan beide kanten net iets boven het oor een scheiding vanaf je voorhoofd tot je kruin.
3. Je hebt nu je haar in vijf stroken verdeeld. Twee aan de linkerkant, twee aan de rechterkant en een in het midden van je hoofd.
4. Deze vijf stroken ga je nu een voor een losjes draaien. Het einde van elke strook zet je vast in een klein knotje achter op je hoofd.
5. Let op! Het is de bedoeling dat je de stroken aan de linkerkant van je hoofd met de klok mee draait en de lokken aan de rechterkant van je hoofd tegen de klok in. Op deze manier krijg golvende die van het gezicht af krullen. De strook in het midden draai je naar links of rechts, afhankelijk van naar welke kant je de lok wilt dragen.


Eindresultaat

Als je haar gedurende de dag is gedroogd haal je de schuifspeldjes en elastiekjes los. Even met je vingers erdoor en ta-daa! Prachtige volumineuze krullen zonder moeite.


Tips & tricks van Mischa Golebiewski:

1. Gebruik plastic elastiekjes (te koop bij de drogist) en maak hiermee een staart. Deze hoef je maar een keer om je haar te doen en daardoor ontstaan er geen rare bobbels als je het ’s avonds loshaalt.
2. Hoe strakker je draait, hoe meer krullen je krijgt. Hou dit dus in de gaten als je kiest voor je haarstijl.
3. Zorg dat je haar volledig droog is voordat je het losmaakt. Doe je dit niet dan zakken je krullen uit. En dat zou zonde zijn!
4. Voor een optimaal resultaat gebruik je wat haarlak of mousse.
5. Deze kapsels werken natuurlijk ook zonder regen. Maak ze dan nadat je uit de douche komt en je haar vochtig is.


Bron