Jaren 50 Kapsel

Gezicht door Vrouwen redactie

Dacht je dat we tegenwoordig veel aan ons uiterlijk doen? Think again. Vroeger stopten vrouwen nog veel meer energie in hun uiterlijk, vooral in hun kapsel. Zoals dit kapsel uit de jaren 50. Je moet er even tijd voor vrijmaken, maar dan kun je deze haardracht prima nabootsen. Leuk voor een vintage jaren 50 feestje!



Hoe maakten ze dit kapsel toentertijd? Zo:

50's hairdo

Zet negen krulspelden één voor één vast aan de zijkant van je hoofd in een soort vierkantje.


50's hairdo

De plek van krulspeld 1 bepaal je door vanaf je oor een rechte lijn naar boven te trekken en vanaf de bovenste punt van je voorhoofd een rechte lijn je haar in te trekken. Op de plek waar deze elkaar kruisen komt krulspeld 1. Werk daarna zoals in de afbeeldingen staat aangegeven.


50's hairdo
50's hairdo
50's hairdo
50's hairdo

Hoe langer je de krulspelden laat zitten, hoe beter. Je kunt er gerust een nachtje mee slapen (dat deden ze vroeger ook).



Wanneer je de krulspelden eruit haalt zet je een ronde borstel op de gekrulde pluk haar. Kam vanaf de wortel van je haar vanaf je oor naar boven, tot de uiteinden van je haar. Er ontstaat een mooie grote krul die je vastzet met en speldje. Spray met haarlak zodat het de hele dag of avond blijft zitten!


Bron