Zelfgemaakte Donuts

Eten door Vrouwen redactie

Gefrituurde zoetigheid is niet echt de meest gezonde keus. Maar soms mag je best een beetje zondigen, toch? Bovendien heb je echt een donut verdient als je ze zelf maakt, volgens dit recept van Bakerella.

Meng 575 gram bloem met 4 theelepels bakpoeder en een snuf zout. Kluts 2 eieren door elkaar in een aparte kom en voeg 350 gram suiker toe. Meng in weer een andere kom 50 gram (gesmolten) boter met 200 ml melk en eventueel vanille essence of de zaadjes uit een vanillestokje. Voeg de twee natte mengsels samen en meng goed. Giet dit mengsel vervolgens in de kom met bloem en meng tot het een homogeen mengsel is.

Laat het deeg 30 minuten rusten. Strooi veel bloem over je aanrecht (meer dan je denkt!) en rol het deeg uit tot het ongeveer 6 mm dik is. Steek er er donutvormen uit door eerst grote cirkel uit te steken (bijvoorbeeld met een kopje) en daar in het midden kleine cirkels uit te steken (bijvoorbeeld met een servetring).

Frituur de donuts in olie die tot 180 graden verhit is, ongeveer 1,5 minuut aan elke kant. Als ze goudbruin zijn, zijn ze goed! Bestrooi met poedersuiker, of dip in glazuur en besprenkel met gekleurde hageltjes. Mmm!