Voedingsproducten die je Niet Moet Eten

Eten door Vrouwen redactie

Je dacht misschien dat deze voedingsproducten gezond waren, of op zijn minst niet zo slecht. Well, think again. Deze vijf voedingsproducten zou je eigenlijk zo snel mogelijk uit je dieet moeten bannen.


1. Rijstwafels
Rijstwafels hebben een verrassend hoge glycemische index: 91. Ter vergelijking: pure suiker heeft een GI van 100. Een hoge glycemische index betekent dat het heel snel verteerd wordt en het bloedsuikerpeil ineens sterk stijgt.



2. Suikerhoudende drankjes
Koolzuurhoudende soft drinks zijn caloriebommen. Bovendien bevatten ze niets waar je lichaam iets aan heeft, alleen maar lege calorieën. Laten staan, die handel!


3. Vetvrije salade dressing
Normale dressing bevatten altijd delen olie en delen zuur (zoals azijn of citroensap). Doordat er een soort maatschappelijke angst voor vet bestaat in sommige landen, zijn er fabrikanten die koste wat kost proberen vet uit sladressings te bannen. In plaats van olie gebruiken ze (synthetische) emulgatoren, suikers en andere ingrediënten die je waarschijnlijk niet kunt uitspreken. Hou het lekker bij olie en azijn, alsjeblieft.



4. Geraffineerde granen
Granen die in de geraffineerde categorie vallen zijn onder andere ontbijtgranen (zoals cornflakes), witte pasta en witte rijst. Deze graansoorten zijn verwerkt en tijdens dat proces zijn de onderdelen met de meeste voedingsstoffen (vitamines, vezels, mineralen) verdwenen. Wel goed zijn volkoren pasta en zilvervliesrijst: deze producten bevatten nog steeds een groot gedeelte van de voedingsstoffen.


5. Grutten
Grutten bestaan uit de delen van maïs die overblijven als de rest verder verwerkt wordt. Deze restjes bevatten vrijwel geen vitamines of vezels, en geen essentiele vetten. Bovendien is de room of boter die vaak wordt gebruikt tijdens de bereiding van grutten niet erg vriendelijk voor je aderen. Dichtslibgevaar!


Bron.
Foto's: bron, bron, bron, bron bron.