10 Tips Om Je Ogen Te Benadrukken

Gezicht door Vrouwen redactie

Het is geen gewoonte om je lelijkste lichaamsdeel te benadrukken. Maar ons mooiste juweel willen we wel graag accentueren. Zijn dat voor jou je ogen of zou je je ogen graag mooier willen laten lijken? Lees hieronder 10 tips om ze goed uit de verf te laten spatten.

1.

Volgens Jake Bailey (make-up artist van onder ander Katy Perry) breng je extra dimensies aan op je ogen door verschillende tinten oogschaduw te gebruiken.


2.

Krul die wimpers! Met een wimperkruller (die in elke drogisterij verkrijgbaar is) kun je gemakkelijk een krul aanbrengen in je wimpers. Je kunt zelf bepalen hoe ver je je wimpers wil krullen. Voor een optimaal effect krul je je wimpers eerst aan het begin van je ooglid, daarna krul je het midden van je wimpers en als laatste laat je de uiteinden omkrullen.
oog

3.

Om je ogen knipoogwaardig te maken heb je aan één laag mascara niet genoeg. Breng een extra laag aan voor lange, volle wimpers.
oog

4.

Mascara kan net als nagellak een topcoat gebruiken. Een topcoat voor je wimpers zorgt ervoor dat je wimpers diep zwart kleuren en een extra glans uitstralen.
oog

5.

Welke kleur oogschaduw past het beste bij jouw ogen? Heb je groene ogen? Dan kleuren zandtinten daar het beste bij. Bij bruine ogen passen de kleuren roze en goud. Met blauwe oogschaduw bevind je je in een veilige zone, want deze past bij elke oogkleur. Mits je niet te enthousiast wordt met het doseren ervan.
oog

6.

Concealer met roze tinten zorgt voor een optimale camouflage van wallen. In veel concealers zitten gele tinten, maar roze tinten dekken de kleur blauw beter.
oog

7.

Nadat je mascara en concealer hebt gebruikt, kun je je ogen nog sprekender maken door eerst eyeliner vanaf de onderkant tussen de wimpers aan te brengen. En vervolgens het resultaat strak te trekken door een lijn boven je wimpers te trekken. Er is veel keuze in soorten eyeliners. Probeer verschillende soorten in de winkel, zodat je precies weet met welke jij overweg kunt.
oog

8.

Je kunt je oogbal groter laten lijken door een parelmoerkleurig oogpotlood aan je binnenste oogrand (tegen je oogbal aan), van de ene ooghoek naar de andere ooghoek, aan te brengen. Voor een groter contrast breng net onder je oog zwart oogpotlood aan.
oog

9.

Valse wimpers zijn populair. En dat heeft een reden. Ze werken namelijk. Investeer in valse wimpers. Neem niet meteen de goedkoopste waarbij mensen snel de neiging krijgen om te denken dat je van een ander geslacht en verkleed als vrouw bent. Dat willen we niet. Kies voor natuurlijke subtiele wimpers die toch voor een extra effect zorgen.
oog

10.

Zorg ervoor dat je wenkbrauwen op de plek blijven. Daarvoor kun je een wenkbrauwborsteltje gebruiken of wenkbrauwgel. Je oogleden ogen groter en het is ontzettend storend als er een wenkbrauwhaartje naar beneden hangt.
oog

Bron