Vreemde Feiten over Japan

Reizen door Vrouwen redactie

Drie vreemde feitjes over Japan die je nog niet wist. Let wel: de meeste dingen gelden niet voor het drukste gedeelte van toeristische steden als Tokio, maar wel voor de rest van het land.

1. Het is verrassend Low-Tech
Dacht je dat Japan een van de meest technologisch ontwikkelde landen ter wereld was, op elke manier? Mispoes. Japanners zijn vaak niet bekend met voorzieningen als fax machines, bedrijven accepteren geen facturen per e-mail en veel Japanners prefereren pen en papier boven iets anders. Bovendien worden credit cards bijna nergens geaccepteerd. Wie contact betaalt kan echter overal terecht.




2. Huizen zijn niet verwarmd
De meeste huizen in Japan hebben geen centrale verwarming. Omdat het gedurende de zomers behoorlijk heet kan worden zijn de huizen zo gebouwd dat de luchtcirculatie optimaal is. Dit betekent dat er in de winter ijskoude windvlagen door alle kieren waaien. Japanners bijten op hun tong en doorstaan de kou.



3. Ziekenhuizen zijn zijn gesloten buiten kantooruren
Pas op dat je geen ongelukken krijgt buiten kantooruren. Over het algemeen sluiten Japanse ziekenhuizen na 18.00 uur en zijn ze ook gedurende het weekend gesloten. Een andere vreemde gewoonte van Japanse ziekenhuizen is dat ze vaak alleen 's ochtends nieuwe patiënten accepteren. Als je 's middags binnenkomt word je verzocht de volgende dag terug te komen, spoedeisend of niet.

Bron