DIY: Beauty Om Van te Smullen

Gezicht door Vrouwen redactie

Je hebt zin om jezelf eens lekker in de watten te leggen, maar een beautybehandeling kost zoveel geld. Daarom wil je het graag zelf doen. Hoewel… het is nog best prijzig om alle benodigdheden daarvoor aan te schaffen. Daarom: Do It Yourself, met behulp van de inhoud van je keukenkastjes! Er zijn genoeg huis- tuin- en keuken attributen aanwezig om er een perfecte wellness dag van te maken.


Olijfolie
Olijfolie zit bomvol met goede vetten. Als je veel goede vetten eet merk je dit aan je huid, haar en nagels. De huid krijgt een zomerse goed, nagels worden stevig en je haar glanst als nooit te voren. Maak, om zulk mooi glanzend haar te krijgen, een haarmasker van olijfolie. Het klinkt misschien wat onnatuurlijk, maar het werkt. Masseer ongeveer 2 eetlepels olijfolie in op je hoofdhuid en in het droge haar. Voor heel lang haar kan er meer olijfolie gebruikt worden. Wanneer je hoofd is voorzien van een laagje olijfolie sla je een warme, vochtige handdoek om het haar. Voor een optimaal resultaat laat je dit 30-40 minuten intrekken. Als de tijd voorbij is, kun je de olijfolie met shampoo uit je haar wassen. Olijfolie zorgt er ook voor dat je nagels niet uitdrogen. Wrijf daarom altijd na het nagellakken je nagels in met een klein beetje oljfolie.



Gezichtsmasker om van te smullen
Om de huid van je gezicht te kalmeren en te verzachten kun je, heel simpel, een maskertje maken van yoghurt en honing. Door de zuren in yoghurt wordt de huid gereinigd. Honing heeft een kalmerende werking en zorgt ervoor eventuele rode vlekjes wegtrekken. Laat dit masker 10-30 minuten zitten voor een gewenst resultaat.



Zoete body scrub
Verwijdert alle dode huidcellen. Meng een half kopje grove bruine suiker met een eetlepel honing. Maak het geheel makkelijker smeerbaar door er een scheutje olijfolie aan toe te voegen en het sap van een kwart citroen. Scrubben maar! Je zult merken dat de huid na het scrubben een stuk gladder is.

PS: Zorg dat je zeker weet dat je niet allergisch bent voor een van de producten voordat je ze als beautyproduct gebruikt. Als er allergische reacties ontstaan als je bepaalde producten eet, zullen deze ook ontstaan als je ze op je huid smeert.


Afbeeldingen: Bro, bron, bron