DIY: Metallic Gel-Eyeliner

Gezicht door Vrouwen redactie

Wij vrouwen gebruiken bijna dagelijks make-up. Sommigen houden het bij een beetje mascara, anderen doen iets meer moeite om hun look compleet te maken. Helaas is niet alle make-up betaalbaar, maar om het voor jezelf goedkoop te houden kun je natuurlijk je eigen make-up fabriceren. Metallic gel eyeliner is er daar een goed haalbaar voorbeeld van. Je leest hier hoe je het maakt.

Wat heb je nodig?
- Twee kleurtjes oogschaduw
- Glitter poeder voor op je ogen - wij gebruikten gouden glitter oogschaduw
- Vaseline
- Een potje
- Een mesje of iets anders waarmee je oogschaduw kunt breken
- Lepeltje/roerstaafje

Je begint met het breken van de oogschaduw. Je kunt de oogschaduw een keer op de grond laten vallen, maar je kunt er ook stukjes vanaf schrapen. Doe dit met beide kleurtjes en strooi er ook al wat glittertjes overheen.

Doe dit nu in het potje. Zorg er wel voor dat de kleuren nog niet teveel met elkaar mengen want dit zorgt voor een raar kleurtje.

Voeg nu een klein beetje vaseline toe. Dit hoeft echt niet veel te zijn, anders wordt de eyeliner niet gepigmenteerd genoeg en zie je er niets van. Meng dit nu door elkaar. Klaar!

Probleem 2: Hoe breng je eyeliner nou goed aan?

Om ervoor te zorgen dat de eyeliner goed blijft zitten kun je een klein beetje poeder of oogschaduw op je ooglid doen. Hierna kun je dan echt je eyeliner aan gaan brengen. Pak een kwastje. Het maakt niet heel veel uit wat voor kwast je gebruikt, als ‘ie maar dun/smal is. Wij gebruikten dit schuin afgesneden kwastje. Probeer het streepje zo dun mogelijk te maken. Achteraf een tweede, dikker streepje zetten is makkelijker dan de helft er weer proberen af te halen.

Wil je een winged eyeliner? Dan kun je een stukje plakband als hulpje gebruiken.

Heb je nog meer tips nodig? Die lees je hier.