Maak Je Eigen Twix

Eten door Vrouwen redactie

Wie kent 'm niet: de Twix. Een onweerstaanbaar tussendoortje met chocolade en caramel. Wist je dat je ook zelf een Twix candybar kunt maken? Het recept van Yammiesnoshery lees je hier!

Begin met het voorverwarmen van de oven op 150 graden. Dan maak je het deeg. Je gebruikt ongeveer 100 gram boter (op kamertemperatuur), ¼ kopje suiker en 1 kopje bloem. Begin met het kloppen van de suiker en zes eetlepels van de boter. Mix hier de bloem doorheen. Doe dit met een vork tot het deeg kruimelig is. Doe de rest van de boter erbij en kneed dit door elkaar tot er een mooi deeg ontstaat.

Bedek een ovenschaal met het deeg. Druk dit goed aan. Laat dit 30 minuten bakken in de oven of totdat de randjes mooi bruin geworden zijn. Terwijl je dit laat bakken begin je met het maken van de karamel.

Voor de karamel heb je nodig:
3/4 kopje suiker
3 eetlepels (blanke) siroop
4 eetlepels boter
3 eetlepels room
¼ theelepel zout
¼ theelepel vanille

Doe de suiker en de siroop samen in een pan en kook dit op matige temperatuur. Blijf continu roeren. De suiker zal smelten en een honingkleurtje krijgen. Zodra de kleur verandert naar een karamel kleur wordt het tijd om de boter toe te voegen. Roer dit door elkaar totdat alles goed gemengd is en het borrelen afneemt. Voeg nu het zout, de room en de vanille toe.

Laat de karamel een beetje afkoelen en giet het dan over de afgekoelde koek heen. Zet dit in een koelkast en laat het daar minstens 20 minuten staan. Controleer of de karamel stevig geworden is.

Nu is het tijd voor de laatste laag: de chocolade. Hiervoor laat je een kopje met chocolade stukjes smelten door het in de magnetron te zetten. Zet de magnetron niet te hoog en roer het om de 40 seconden even door. Helemaal gesmolten? Dan kun je de chocolade over de karamel gieten.

Zet het nu in de koelkast tot alles hard is. Als ook de chocolade helemaal uitgehard is kun je hem in stukken snijden. Eet smakelijk!

Bron