Verslaafd Aan Lippenbalsem

Gezicht door Vrouwen redactie

Zeker in de winter is het heerlijk om jezelf te verwennen en goed te verzorgen. Ook je lippen. Maar je kan ook te ver gaan. Bijvoorbeeld als je continu in de weer bent met allerlei crèmepjes en smeerseltjes en je maar niet kunt stoppen met het smeren van lippenbalsem. Ben jij al een verslaving aan het opbouwen? Volg onze checklist en ontdek of jij verslaafd bent aan lippenbalsem.

1. Oeps, vergeten!
Wat doe jij als je jouw lippenbalsem vergeten bent? Denk je: 'Ach, jammer dan. Gewoon doorgaan.' Of denk je: 'Ik MOET een nieuwe kopen!' En doe je dat dan ook echt? Ook als je daardoor te laat komt? Spijtig maar waar… In het laatste geval ben je toch echt een verslaving aan het opbouwen.

2. Hoe vaak smeer je?
Er zijn mensen (veel mensen) die dagen, zelfs weken zonder het smeren van lippenbalsem kunnen. Maar verslaafden kunnen geen dag, soms zelfs geen uur, zonder. Hoe vaker je smeert, hoe verslaafder je bent.

3. Verspreid door het hele huis
Ook al heb jij, als verslaafde, altijd een lippenbalsem bij je. Toch ligt er overal in huis eentje. Zodat je zeker weet dat je nooit zonder hoeft te zitten.

4. Commentaar
Irritant he, dat commentaar op jouw lippenbalsemgebruik? Toch zegt dat wel iets. Hoe irritanter je het vindt als andere mensen er iets van zeggen, hoe waarschijnlijker het is dat je verslaafd bent. Je weet dat ze gelijk hebben maar je wilt het niet toegeven.

5. Je denkt nergens anders meer aan
Kun jij niets anders dan aan lippenbalsem denken? Denk je al aan de volgende keer dat je het op je lippen gaat smeren, zelfs als je met je vrienden uit bent? Kun je nergens anders meer over praten en lijk je wel verliefd? Verslaafd!

6. Stoppen lukt niet
Een teken dat je toch echt wel verslaafd bent is als je wel wilt stoppen, maar het niet lukt. Op het moment dat dat je overkomt weet je dat je verslaafd bent.

7. Liegbeest
Als echte verslaafde ga je liegen over je gebruik. Om al dat commentaar maar te omzeilen. ‘Nee, zoveel heb ik niet, twee lippenbalsems, hooguit!’

Een lippenbalsemverslaving is natuurlijk niet het einde van de wereld. Maar bedenk eens hoeveel geld het je scheelt als je die tientallen euro's per maand kunt besteden aan andere zaken!

Bron
Afbeeldingen: bron bron bron bron