Getest: Polaroid Camera

Wonen door Vrouwen redactie

Zoals retro op veel gebieden een comeback maakt, zo gebeurt dat ook op het gebied van gadgets. Nu iedereen een digitale camera op zakformaat heeft en zelfs de meeste smartphones zijn uitgerust met een behoorlijk professionele camera's, was het wachten op een tegenbeweging. Die is terug te zien in de opmars van de ouderwetse Polaroid camera, of soortgelijke instant camera's. Leuk voor tijdens een feestje!

Wat de instant camera zo leuk maakt, is dat er niet eindeloos geposeerd en opnieuw geklikt kan worden, zoals met digitale camera's. Je drukt af, en daarmee moet je het doen. Grappig genoeg mislukken de foto's nooit echt volledig: door de directe manier van afdrukken is een Polaroid foto vaak juist flatterend. Geen wonder dat je vaak op feestjes mensen ziet rondlopen die met instant camera's foto's maken van de feestgangers.

Vrouwen.nl probeerde de Instax 210 instant camera van Fujifilm, die we bestelden via Megagadgets. Vergeet niet om er ook een pakje fotofilm bij te bestellen! In één pakje zitten 10 negatieven, goed voor 10 foto's. Het principe is net zo simpel als het lijkt: batterijen in de camera, pakje fotofilm in de camera stoppen, afdrukken. Na het klikken schuift de Polaroid foto vanzelf uit de camera en is het wachten geblazen. Niet wapperen, niet blazen, gewoon geduld hebben: langzaam komt de afbeelding naar voren. Gaaf he?

Wil je deze camera ook proberen? Je koopt hem bij Megagadgets voor €99,95.