Beautyproducten Die Je Verkeerd Gebruikt

Gezicht door Vrouwen redactie

Elke dag gebruik je verschillende beautyproducten. Maar gebruik je ze wel op de goede manier? That’s the question. Wij geven je het antwoord.

Föhn
Als je je haar föhnt is het belangrijk dat je de föhn niet te dicht bij je haar houdt. Het zorgt er absoluut niet voor dat je haar sneller droog wordt, maar je haar kan er wel door verschroeien, of zelfs beschadigen. Wat je het beste kunt doen is de föhn zo’n vijf centimeter van je haar afhouden en blijven bewegen, zodat alles even warm is. En natuurlijk een product in je haar smeren dat je haar net een klein beetje extra beschermt, zoals de producten van Aussie.


Nagellak
Bij veel producten mag, of moet je zelfs, schudden voor gebruik. Maar bij nagellak mag dat absoluut niet! Als je dit wel doet ontstaan er bubbeltjes in de lak waardoor jij je nagels niet meer egaal gelakt krijgen. Beter kun je even met het potje nagellak door je handen rollen. Hierdoor wordt het wel weer iets vloeibaarder maar ontstaan er geen bubbeltjes.


Mascara
Zorg jij altijd dat er veel mascara aan je borsteltje kleeft door even op en neer te pompen met het borsteltje? Doe maar niet meer. Door gepomp krijg je namelijk veel lucht in je mascara en dus ook veel bacteriën. Die je later weer in je oog smeert… Niet zo verstandig dus. Bovendien zorgt al die lucht er ook voor dat de mascara sneller zal uitdrogen.


Stijltang
Komt er wel eens rook van je haar af als jij je haar aan het stijlen bent? Dan heb je de stijltang te heet ingesteld. Zet hem op ongeveer 350 graden zodat het niet te heet wordt. Zorg daarnaast dat je de tang niet te lang op één plek in je haar laat staan. Dat beschadigt je haar niet alleen, maar geeft ook een zichtbaar hoekig effect.


Borstel
Zonder borstel kunnen we niet, hoe haal je anders de knopen en klitten uit je haar? Maar let op: als je je haar borstelt moet je dit niet te hard doen, anders beschadig je je haar. Zeker als je haar nat is, aangezien je haar hierdoor veel gevoeliger is. Je kunt dus beter je vingers gebruiken.


Shampoo
Shampoo gebruiken lijkt heel simpel, maar je kunt het toch nog verkeerd doen. Om te beginnen moet je zorgen dat je haar goed nat is. Hierna kun je beginnen met het insmeren van je haar met shampoo. Het beste is om te beginnen bij de wortels en de shampoo rustig door je haar te masseren. Als je je haar ingezeept hebt, kun je het beter niet allemaal boven op je hoofd vouwen in een knot. Hierdoor veroorzaak je klitten in je haar en kan het haar uitdrogen. Laat het liever gewoon hangen. Na het intrekken kun je je haar goed uitspoelen. Zorg er echt voor dat alle shampoo uit je haar verdwenen is. Niets is vervelender dan nog een beetje shampoo achter je oor, maar bovendien wordt je haar ontzettend snel vet als je shampoo niet volledig uitspoelt.

Bron

Afbeeldingen