Lezeressen Testen Syoss Producten

Gezicht door Vrouwen redactie

Op Vrouwen.nl lees je regelmatig tips over het verzorgen en stylen van je haar. Omdat wij op de redactie fan zijn van de producten van Syoss (een betere prijs-kwaliteit-verhouding vind je niet) vroegen we het haarverzorgingsmerk een aantal pakketten beschikbaar te stellen, zodat onze lezeressen de producten van Syoss zelf konden uitproberen. De geselecteerde lezeressen kregen een pakket met verzorgings- en stylingsproducten opgestuurd die afgesteld waren op hun haartype. Ze geven hun goudeerlijke mening over de producten.


Tester 1: Anouk
"Toen ik het pakketje binnen kreeg, ben ik gelijk aan de slag gegaan met de producten. Om te beginnen met de shampoo en conditioner (Repair & Fullness, Silicone free). Mijn eerste indruk na het wassen was – om eerlijk te zijn – niet heel goed. Mijn hoofdhuid voelde wel heel schoon, maar mijn haar was slap. Na beide producten een paar weken te hebben gebruikt werd mijn ervaring echter wel steeds beter. Mijn haar is nu extreem zacht, heel glanzend en dus vooral heel gezond. Om meer te weten te komen over siliconenvrije shampoo, heb ik mijn kapper gevraagd wat nou eigenlijk het verschil is. Zij zei dat shampoo met siliconen een laagje om je haren maakt, waardoor je haar wel zacht en/of glanzend wordt maar op den duur ook je haar heel droog maakt. Shampoo (en dus ook conditioner) zonder siliconen maakt je haar vooral heel goed schoon en zorgt dat de haarschubjes weer sluiten, het repareert dus werkelijk je haar. Mijn conclusie is dat ik niet gauw meer zal wisselen van shampoo en conditioner. Mijn haar is in tijden niet meer zo gezond geweest."

"De 'Ultra Strong Hold’ styling mousse heb ik ook geprobeerd: ik bracht hem aan op handdoekdroog haar en vervolgens heb ik mijn haar met een diffuser geföhnd. Het resultaat is op de bovenste foto's te zien. Mijn dikke bos haar dat van nature wel golvend/krullend is, werd een hele grote bos krullen die de hele dag bleven zitten. Ook de 'Ultra Strong Hold’ haarspray heb ik getest, wat een uitdaging was omdat mijn haar best zwaar en eigenwijs is. Tijdens een dansvoorstelling, moet ik altijd heeeeeel veel haarspray gebruiken om mijn haar op zijn plek te houden, maar Syoss heeft naar mijn idee als eerste de leus ‘24h hold’ bijna waar gemaakt. Ik had mijn haar ingevlochten (zoals op onderstaande foto te zien is) en ’s ochtends mijn haar ingespoten met de haarspray van Syoss en het heeft t/m eind van de middag gezeten zoals ik het ’s ochtends had ingevlochten; eindelijk een haarspray waardoor mijn haar wél blijft zitten."

Het lijkt erop dat Syoss er een fan bij heeft. Maar dan heeft Anouk het nog niet over het Syoss Beauty Oil Elixer gehad. Anouk: "Hier kan ik kort over zijn. Het is een top product! Het haalt pluis weg, ruikt lekker en zeker niet onbelangrijk, het maakt je haar niet vet. Maar om eerlijk te zijn vind ik hem niet perse beter dan oil elixers van andere merken. Ik had zelf al ‘Morrocan Oil’ staan, deze vind ik persoonlijk net iets beter, maar is ook een stuk duurder."


Tester 2: Froukje
"Mijn pakket bestond uit een shampoo, volume-mousse, volume-haarspray, beauty oil elixir en een droogshampoo. Vooral het Syoss beauty oil elixir is een absolute musthave voor een vrouw. Naast dat hij doet wat hij beweert - voeding en direct herstel voor soepelheid en glans - laat deze je haar heerlijk ruiken. De shampoo is fijn in gebruik, hij schuimt goed en laat een neutrale en schone geur achter, zoals je haar bij de kapper ook ruikt. Naast de oil elixer en de shampoo ben ik ook erg tevreden met de volume-mousse en de volume-haarspray. Mijn haar werd er vooral wat stugger van, waardoor het beter in model bleef zitten. Normaal gesproken heb ik altijd last van heel glad haar, waardoor het ook snel uitzakt. De volume-mousse en –spray zorgden ervoor dat ik mijn haar de hele dag opgestoken kon houden, zonder het om het uur te hoeven bijwerken. De spray droogt goed op, maar laat geen harde stukken in je haar achter. Conclusie: voor mij zeker een aanrader en ik zal ‘m ook zeker blijven gebruiken!"

Maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn voor Froukje. Of lijkt dat maar zo? Froukje: "Wat ik miste in het pakket was een crèmespoeling. Na een jarenlange verslaving aan crèmespoeling, dacht ik niet meer zonder te kunnen. Toen kwam ik erachter dat de volume-mousse ook anti-klit is en het beauty oil elixir mijn haar zacht maakt. Ik ben gewend om mijn haar elke dag te wassen. Als ik het een dag niet doe en de droogshampoo gebruik, was mijn haar ’s middags alweer vettig. Niet heel handig als je uit je werk meteen door moet naar iets anders."



Tester 3: Anke

"Ik heb het SYOSS haarpakket uitgeprobeerd met als hoop dat ik mijn dikke, blonde en o-zo-beschadigde haar weer tot leven kon wekken. Doordat ik regelmatig modellenwerk doe, wordt mijn haar veel geborsteld, gestyled, geföhnd en opgetist. Laatst is mijn haar voor een haarshow geblondeerd. Een hele mooie kleur, maar helaas een aanslag op mijn haar. Hierdoor is het heel breekbaar geworden. Na het douchen is het één grote klittenbol en tijdens het uitkammen breekt het af. Ik heb getest of de klittenbol na het douchen minder is bij gebruik van de SYOSS shampoo en conditioner. Wat me tijdens het douchen ten eerste opviel was dat ik meteen een flashback kreeg naar de kappersstoel door de geur. Daarnaast schuimde het lekker zodat ik mijn hoofdhuid goed kon masseren. De geur en het schuimeffect zijn dus zeker kapper-waardig.

Ik heb de conditioner zo’n 3 minuten in laten werken. Ik merkte dat er meteen een verzorgend laagje om mijn haar kwam te zitten. Na het uitspoelen verdween dit grotendeels, waardoor het vette effect van conditioner verdween. Normaal geef ik zelf de voorkeur aan conditioners waarbij dat laagje blijft zitten, omdat ik gemerkt heb dat het uitborstelen dan gemakkelijker gaat. Maar bij deze conditioner bleek mijn haar evengoed heel makkelijk uitkambaar. Mijn borstel gleed er zo doorheen en zat een keer niet vol met afgebroken haren! Vervolgens heb ik mijn haar laten drogen. Het glanst mooi, maar is zo als gewoonlijk nog een beetje pluizig. Daarom heb ik er een beetje Syoss serum in gedaan. Hier ben ik echt de grootste fan van! Het ruikt heerlijk en het werkt super! De pluis verdwijnt en ik heb het idee dat het serum mijn haar de hele dag door voedt. Dit is denk ik wel echt een product voor droog haar. Het kan namelijk anders gauw te vet worden. Maar voor mijn haar echt een uitkomst!"

"In het pakket zat ook een bus haarlak. Mijn pony werd iets te lang en ik heb in de drukte geen tijd gehad om hem bij te laten knippen. Dan draag ik hem altijd graag naar achter. Dit is dus een goede mogelijkheid om te testen of de lak sterk genoeg. En dat lukte! Ik heb gemerkt dat de lak ook zeker long-lasting is. Tijdens het stappen heb ik mijn haar gedragen als op de foto en bij thuiskomst ben ik zo mijn bed in gedoken. De volgende ochtend zat nog steeds alles strak naar achter. Een minpunt aan de lak is dat het bij het aanbrengen heel erg plakt op je handen en niet zo makkelijk uitkambaar is. Ik heb mijn haar de volgende dag weer moeten wassen om het eruit te krijgen.

Met mousse heb ik niet zo veel ervaring en ik vind het dus moeilijk om hier een goede mening over te geven. Ik heb van mij zelf een lichte slag en heb geprobeerd om dit te versterken met de mousse. Ik heb zelf de Syoss droogshampoo er nog bij gekocht. Dit is ook een aanrader. Doordat mijn pony het enige stukje van mijn haar is dat gauw vet wordt, gebruik ik daar een beetje droogshampoo voor. Zo hoef ik mijn haar niet te vaak te wassen en beschadigt het ook minder. De droogshampoo van Syoss werkt prima tegen de vettigheid en daarnaast ook nog eens goed tegen de uitgroei (slaat een klein beetje wittig uit). Zie foto voor en foto na."

Wat is de conclusie van Anke? Anke: "Op de lange termijn is mijn haar nog steeds licht beschadigd. Maar ik merk dat de kwaliteit wel is verbeterd aangezien er bij het borstelen minder haren afbreken. Dit komt zeker door de conditioner en het serum van Syoss. Ik ben op zoek gegaan naar een bijpassend masker van Syoss om mijn haar nog gezonder te maken. Dit kon ik echter niet vinden. Dat zou nog wel een goede aanvulling zijn want (TIP!!!) de kwaliteit van je haar gaat echt met sprongen vooruit als je 1 x per week slaapt met een masker in je haar (wel even een handdoek over je kussen doen). Op deze manier wordt het masker helemaal in je haar opgenomen!"



Ook Esmée en Frederika mochten Syoss producten testen. Esmée: "De Volume lift mousse testte ik op mijn verjaardag toen ik krullen had gemaakt bij mezelf. Ik was blij verrast, de hele dag bleven ze zitten! De geur vind ik alleen niet zo lekker. Iets wat ook geldt voor de haarspray. Verder doet de haarspray wel wat hij belooft: hij geeft meer volume is vooral veel lichter en fijner dan gemiddelde hairsprays, waardoor je haar niet wordt verzwaard." Ook Frederika vond de geur van de Volume lift mousse niet heel fijn. Wel was ze enthousiast over de haarlak ("Nadat mijn coupe is bespoten met deze haarlak doorsta ik zelfs een fietstocht mét tegenwind") en over de droogshampoo: "Van alle dingen die ik mocht testen vind ik de droogshampoo het beste. ?Het is gemakkelijk in gebruik, geeft goed resultaat en is een prima oplossing voor een extra dagje fris haar.?? Let op! Wanneer je de spuitbus te dicht op je haar houdt kan het zijn dat er een beetje een witte waas zichtbaar wordt. Zorg dat er voldoende afstand tussen de spuitbus en je hoofd zit."

Tot zover de ervaringen van Vrouwen.nl-lezeressen. Ben jij overtuigd? Scoor jouw Syoss producten dan snel bij de dichtstbijzijnde drogist of geselecteerde supermarkt!