Report: Paris Culinaire

Reizen door Vrouwen redactie

Op een tripje naar Parijs, langs alle culturele en culinaire hoogtepunten? Zo'n uitnodiging van TravelBird konden we natuurlijk niet afslaan. Claartje toog naar Parijs om haar oren, ogen en smaakpapillen te laten verwennen in de stad van de liefde.

Wie Parijs bezoekt mag een aantal culturele hotspots niet missen. De PR manager van TravelBird Chantal loodste ons door het Quartier Latin en Montmartre, waar onder andere het Pantheon, de Sacré Coeur en het Louvre te bewonderen zijn. Vanuit onze hotelkamers in Hotel Le Tourville konden we zelfs het stalen icoon van de stad zien staan: de Eiffeltoren. (Ook al moest ik om die te zien wel plat met mijn wang tegen het raam van de kamer gaan staan. Het gaat om het idee!)

Leuk en aardig natuurlijk, die cultuur, maar minstens zo belangrijk in Parijs is la cuisine. Op elke hoek van de straat zijn de goddelijkste croissants en macarons te koop, en de chocolatiers zijn sterker vertegenwoordigd dan supermarkten. Een aantal aanraders.

1. Diner bij Le Coupe-Chou in het Quartier Latin (Rue de Lanneau 9), waar de inhoud van het stoofpannetje (rechtsonder op de foto) smolt op mijn tong en de ambiance echt authentiek Frans voelde. We waanden ons letterlijk in een kasteel. Wel even zoeken naar het toilet: daarvoor moet je drie tochtige en donkere trappen af richting de kelder.

2. Lunch bij L'Avenue - mits je houdt van kijken & bekeken worden. De nouveau riche luncht hier namelijk (wat is te zien aan de prijzen op de menukaart) en het schijnt dat Kate Moss en Beyoncé hier een vorkje prikken wanneer ze in Parijs zijn. De eendenborst met kakelkrokante frietjes (linksonder op de foto) was perfect.

3. Lunch bij Coquelicot in Montmartre (Rue des Abbesses 24). Deze bistro is spotgoedkoop en serveert broodjes en patisserie uit eigen boulangerie. Plus quiches, salades en koppen koffie ter grootte van soepkommen. Je moet jezelf wel op de kleine stoeltjes tussen de kleine tafeltjes kunnen wurmen, want het is er stervensdruk. Niet alleen met toeristen, maar ook met veel Parijzenaars. Wat betekent dat dit tentje niet voor niets mijn favoriet is.

Zo'n weekendje Parijs leverde mij persoonlijk niet alleen mooie foto's op, maar ook een doosje macarons van Ladurée en een tas met fijne kleding van Oysho. Plus een heleboel dingen op mijn to-do-lijstje om een volgende keer te bekijken, bezoeken en proeven. Ik moet terug!

Gelukkig kan dat. Want wist je dat zo'n stedentripje helemaal niet duur hoeft te zijn? TravelBird nodigt je uit om dat zelf te ervaren. Voor €40 - €90 kun je al een hotel voor twee nachten boeken (soms zelfs inclusief ontbijt of gratis parkeren). Kijk voor de laatste aanbiedingen voor een tripje naar Parijs op TravelBird.nl. Natuurlijk kun je ook een van de andere Europese bestemmingen bezoeken!