Lifestyle / Reizen
Reizen

ZeBlundert: Op vakantie

Om blunders van anderen kunnen wij allemaal lachen, maar wat als je zélf een grote blunder begaat? Je kunt op dat moment wel door de grond zakken! Vijf meiden biechten aan Ze.nl hun ergste vakantieblunder op.

Samantha (28): ?Toen ik een klein kleutertje was, gingen mijn vader ? mijn moeder is overleden ? mijn broer en ik op vakantie naar Mallorca, samen met een ander gezin. Zij zouden ons rond één uur ?s nachts komen ophalen met een busje, waarna we met z?n allen naar het vliegveld zouden rijden. Nadat papa ons wakker had gemaakt en wij ons hadden aangekleed en opgefrist zaten we dan ook keurig te wachten tot we opgehaald werden. Vijf minuten gingen voorbij, tien minuten, twintig? Tot mijn vader het genoeg vond en aan mijn broer vroeg om Teletekst even aan te zetten. 'Volgens mij loopt mijn horloge niet goed.' Zo geschiedde, en ineens zei paps heel droog: 'Oh, het is pas 4 augustus en geen 5, we kunnen weer naar bed!'"


Sofie (26): ?Een paar jaar geleden woonde ik een jaartje in Frankrijk voor mijn studie. Mijn Frans is in die tijd supergoed geworden, terwijl ik aan het begin nog bijna geen Frans sprak. Eén van mijn klasgenootjes was een Zweeds meisje dat, net als ik, nog wat moeite had met de taal. Op een avond wilden we samen gaan eten en om makkelijk te doen werd het de grote, gele M. We hadden alleen geen idee waar die zich bevond en daarom besloten we het aan de eerste, de beste Fransen te vragen. Ik zag een groepje lopen, rende er op af en vroeg: ?Il y a un Mac ici?? ? waarop er raar naar me gekeken werd! Dus ik probeerde mezelf nog toe te lichten door te zeggen: ?C'est délicieux et pas trop cher.? En het hele groepje barstte in lachen uit?  Ik en mijn vriendin keken elkaar nog even verward aan en zij viel me bij door ?McDonalds ici?? te vragen. ?Aaaaaaaah, le MacDo?, klonk het uit het groepje. Bleek dat ze de Mac in Frankrijk dus ?MacDo? noemen. Een Mac in het Frans betekent een kerel ? ik vroeg dus eigenlijk of er een lekkere en goedkope kerel in de buurt was??

Anne (23): ?Tijdens het backpacken door Azië bezocht ik een feest in India, in Varanasi, vlakbij de Ganges. Tijdens het feest besloot iedereen zich ineens te gaan onderdompelen in die rivier. Ik met mijn dwaze hoofd liet me meevoeren en dompelde fijn met iedereen mee; een welkome, koele afwisseling in die hete temperaturen. Op zich een geweldige ervaring, ware het niet dat ik er bij thuiskomst ? een weekje later ? achterkwam dat de Ganges één van de goorste rivieren ter wereld is. Het gevolg? Anderhalf jaar heb ik met een infectie aan mijn grote teen gelopen, omdat ik daar al een wondje had. Hoe vaak ik niet heen en weer ben gereden naar de huisarts en het ziekenhuis!?


Lenny (30): ?Een aantal jaar geleden was ik op vakantie bij Het Zwin in Zeeland met familie. Samen met mijn neef besloot ik een eind over het strand te lopen. Eerst zijn we, zonder nadenken, die enórme zandvlakte over gelopen en daarna richting Knokke. Lekker uitgewaaid, daar omgedraaid, en weer terug naar ons huisje. Al met al waren we toch best een tijd onderweg, het begon zelfs al te schemeren. We merkten dat de strook zand ook al erg smal aan het worden was ? het werd overduidelijk vloed. Maar, geen probleem, we waren er bijna. Totdat we een hoekje omliepen en zagen dat Het Zwin he-le-maal onder water stond. Dikke paniek! Teruglopen richting Knokke naar een duinovergang durfden we niet, omdat we bang waren dat dat ook snel onder water zou komen te staan, en dus hebben we besloten om toch maar Het Zwin over te steken. Sommige stukken letterlijk zwemmend. Uiteindelijk zijn we veilig thuis aangekomen en hebben we er wel om gelachen, maar eigenlijk was het ergens toch ook best gevaarlijk??

Whitney (25): ?Na een paar biertjes in een kroeg in Thailand, besloot ik dat ik best nog op mijn gehuurde brommertje naar het hostel kon rijden. Zo gezegd, zo gedaan, en dus reed ik via dezelfde brug als waar ik een paar uur eerder overheen was gekomen, weer terug naar ?huis?. Toch jammer dat er aan het eind van die brug een Thaise politieagent op me stond te wachten. Bleek de brug een éénrichtingsbrug te zijn? Na ondervraging moest ik zelfs mee naar het bureau en toen begon ik ?m toch wel een beetje te knijpen! Ongeveer een uur later kreeg ik uitsluitsel over mijn straf: een boete van ? let op ? maar liefst vier hele euro?s! Toen ik in de lach schoot keek de agent me enorm indringend aan en waarschuwde me: ?Next time you will pay the double amount!? Ja, ik had mijn lesje wel geleerd!?

 Lees ook de vorige edities van ZeBlundert!

Heb jij weleens flink geblunderd op vakantie?