Dit is waarom je minimaal één keer per jaar op vakantie moet

Reizen door Mariëlle

“Drink met je billen bloot melk uit een kokosnoot!” Yes, please! Wat zouden we graag op een onbewoond eiland met onze blote billen een kokosnoot leegslurpen. Het is echt beter om minimaal één keer per jaar op vakantie te gaan.

 
De vakantie is nog maar net achter de rug en bij thuiskomst begint het a la minuut weer te kriebelen. De sleur van het hedendaagse leven is weer begonnen, de zon creëert steeds meer afstand, laat zich pas later zien en peert ‘m alweer eerder. Het liefste zouden we fulltime op vakantie zijn. We willen nu alweer op vakantie! Het is beter voor je om je minimaal één keer per jaar terug te trekken naar een ander land. Minimaal één keer per jaar betekent dus vaker dan één keer. Oftewel: het wordt weer de hoogste tijd. En wel hierom!


1. Relax. Jouw levensvragen zijn op vakantie alleen nog maar: ga je cultuur snuiven, een boekje lezen aan het strand, shoppen of op avontuur? En wáár ga je vanavond eten.
 
2. Ontspannen. Als je hoofd weinig hoeft na te denken kan je lichaam daar ook in meegaan.

3. De vakantie is een doel om naartoe te werken. Elke dag dat je naar je werk gaat, ga je omdat je dan je vakantie kunt betalen. Daardoor wordt die suffe kantoordag ineens een stuk zonniger.

4. Geld uitgeven. Anders zit je ook maar zo op je geld te zitten en daar heeft niemand wat aan. Daarmee houd je ook nog eens zowel de Nederlandse als de internationale economie op de been. Wat een good girl ben je toch ook.

5. Nieuw eten ontdekken. Hoe leer je een cultuur nou beter kennen dan aan de hand van de keuken? Vreten zul je!

6. Culturele inzichten. We leven toch in een multiculturele samenleving. Om al die culturen beter te leren begrijpen moet je eigenlijk wel de landen opzoeken waar al die mensen vandaan komen. Nederland telt ongeveer 190 nationaliteiten, dus in dat opzicht heb je een lekker vooruitzicht.

7. Jouw horizon verbreden. Van al dat reizen leer je over verschillende soorten natuur, over anderen en over jezelf.

8. Je hebt een goed verhaal voor de thuisblijvers.


9. Je kunt iedereen in je omgeving jaloers maken. Daar heb je tegenwoordig social media voor.

10. Een kleurtje op je bleke kantoorhoofd creëren. Van een bruine gloed wordt iedereen knapper.

11. Je hebt meer dan een goede reden om aan een bikini body te werken.

12. Ga zo lang dat je aan het einde van je vakantie vol zit met nieuwe ideeën en niet kan wachten om weer aan het werk te gaan.

13. Een frisse blik op huidige werkzaamheden krijgen. Als je er even tussenuit piept kijk je namelijk met een hele andere blik naar de werkzaamheden.

14. Alle tijd voor elkaar hebben. Of dat nou met je mattie is of met je lover, je hebt alle tijd om te socializen.

15. De voorpret is minimaal net zo leuk. Dat zorgt voor een hoop vermaak.

16. Een goede reden om te lezen. Lees alles wat los en vast zit over de plek van bestemming.

17. Genoeg inspiratie om je Instagram-pagina te pimpen.


18. Een goede reden om te shoppen. Je hebt altijd zoveel nodig: nieuwe kleren, nieuwe bikini’s nieuwe zonnebrandcrème, nieuwe make-up, nieuwe schoenen en slippers en dat soort dingen. En dan moet je op de plek van bestemming natuurlijk ook shoppen, want daar hebben ze weer hele andere dingen dan in Nederland.

19. Op je vakantie ben je vaak meer in de buitenlucht dan in het dagelijks leven. Dat komt uiteindelijk allemaal ten goede van je hersenen.

20. Vaak wandel je veel: goed voor de beweging.

21. Je hebt de kans om in anonimiteit te leven. Natuurlijk zou je een bekende kunnen tegenkomen (Nederlanders kom je nou eenmaal overal tegen), toch is die kans een stuk kleiner dan in je eigen stadje.

22. Je leert weer hoe je moet ontspannen, want dat was je even vergeten. Thuis kun je echt niet ontspannen. Zodra jouw billen de stof van de bank raken spring je alweer overeind omdat de was/afwas/schoonmaak/alles nog gedaan moet worden. Er zit altijd wel iets in je hoofd wat je niet in je kont hebt.

23. Het is spannend, want je weet van te voren nooit precies wat er gaat gebeuren.

24. Je haalt de avonturier in jezelf naar boven, want je doet altijd andere dingen dan je thuis doet. Al is het maar die taxi die je moet aanhouden en vertellen dat je het niet eens bent met de prijs. Spannend.

25. Het is een goede reden om het bezoek van je schoonouders af te zeggen. Je bent namelijk druk, druk, druk met inpakken en voorbereiden. Jaha, drie weken lang! 

Hoe vaak ga jij per jaar op vakantie?