Citroen Sorbets

Eten door Vrouwen redactie

Het duurt nog even voor het kerst is, maar wij hebben alvast het perfecte nagerecht voor tijdens het kerstdiner. Een lekker lichte en verfrissende afsluiting: citroen sorbets! Zelf maken is natuurlijk een stuk leuker dan het ijs kopen in de supermarkt. Maar ja, hoe doe je dat dan? Nou, het is niet heel moeilijk. Lees hier het recept.

Ingrediënten (voor 6 personen)

- 6 citroenen, uitgehold - bewaar het vruchtvlees en het hoedje
- 4 citroenen voor de schil en het sap
- 250 gram fijne kristal suiker
- 400 ml water
- schil en sap van een halve sinaasappel

Bereiding

1. Was de alle citroenen en de sinaasappel goed. Rasp de schil van de vier citroenen en de sinaasappel. Pers de 4 geraspte citroenen en sinaasappel uit.
2. Weeg de suiker af en doe deze samen met het water, rasp en het sap in een steelpan.
3. Breng dit aan de kook. Roer het goed door elkaar en kook het ongeveer vier minuten. De suiker moet volledig opgelost zijn. Is dit gelukt? Zet dan het vuur uit en laat het mengsel afkoelen.
4. Snijd de bovenkant en een klein stukje van de onderkant van de overige 6 citroenen. Deze moeten kunnen blijven staan. Snijd het vruchtvlees van de citroenen in en lepel de citroenen goed uit. Bewaar het hoedje en zet de citroenen in de vriezer.
5. Doe het vruchtvlees van de citroenen in een zeef en druk er het sap uit.
6. Haal ook de afgekoelde siroop door de zeef.
7. Schenk het mengsel in een ijsmachine en draai het tot het sorbetijs is. Haal de citroenen uit de vriezer en vul de citroenen met het ijs.
8. Doe de bovenkant erop en zet ze weg totdat je het ijs gaat serveren.

Kijk het filmpje voor extra tips.

Recept viaKookse