7 Etenswaren van de Toekomst

Eten door Vrouwen redactie

Met de huidige levensstandaard van mensen in de eerste wereld is het over een paar jaar onmogelijk de hele wereldbevolking te voeden. Zeker als de bevolking van opkomende economieën het voedingspatroon van ons overnemen (lees: vlees, vlees en nog eens vlees). Kortom, het is tijd het roer om te gooien, zonder dat iedereen vegetarisch hoeft te worden. Zeven etenswaren van de toekomst, op een rijtje.

7. Vegetarisch Vlees
Zoals Quorn, een soort schimmel. Dat is niet vies, paddenstoelen bestaan ook uit schimmels. Vegetarisch vlees wordt ook vaak gemaakt van sojaproducten.



6. Gekweekt/In-Vitro Vlees
Dit wordt gekweekt in een laboratorium. In-Vitro vlees 'groeit' tot een biefstukje in een laboratorium, nadat er een aantal levende cellen van een dier zijn afgenomen. In theorie is het in de toekomst dus mogelijk om 'echt' vlees te eten zonder dat daar dieren voor afgemaakt hoeven te worden.



5. Algen
Als je sushi lust, heb je waarschijnlijk al wel eens zeewier gegeten. Zo bekeken is het eten van algen dan niet eens zo gek. Algen groeien snel en op plekken waar verder niets groeit - zelfs in vervuild water.



4. Insecten
Vliegen, kevers en torren bevatten niet veel vet, weinig cholesterol en veel calcium en ijzer - en zijn bovendien goedkoop. Mensen in Azië, Afrika en Zuid-Amerika eten al eeuwen insecten.



3. Vis en Zeevruchten
Niet op de dier- en milieuonvriendelijke manier waarbij de hele oceaan leeggevist wordt, maar op een duurzame manier gekweekt, is vis een goed alternatief voor vlees. Viskwekerijen bestaan al in Aziatische landen, vooral op het gebied van Tilapia.



2. Kleinere Dieren
Konijnen, eekhoorns, geiten. Waarom eten mensen alleen koeien- en varkensvlees? Wie dieren eet, kan net zo goed kleinere dieren eten. Als je kijkt naar de hoeveelheid voedsel die een koe eet en de hoeveelheid vlees die je daaraan overhoudt, is een konijn veel voordeliger. Bovendien stoot een konijntje veel minder luchtvervuilende gassen uit dan een koe.



1. Onkruid
Onkruid bevat vaak meer voedingsstoffen dan de groenten die we dagelijks eten, wist je dat? Het grootste pluspunt van onkruid, naast het feit dat het gezond is: het groeit overal!



Bron