5 Make-Up Kwasten

Gezicht door Vrouwen redactie

Make-up kun je op veel verschillende manieren aanbrengen. Met je vingers, met wattenstaafjes, met kwasten. Een van de voordelen van het gebruikt van kwasten is dat je zo niet de bacteriën die aan je handen zitten overbrengt op je gezicht. Maar welke kwast gebruik je voor welke soort make-up? Wij hebben een lijstje met daarop de 5 handigste kwasten voor je samengesteld.


1. Foundation kwast
Met een foundation kwast kun je je foundation makkelijk aanbrengen, maar dat is niet het enige. Als je geen fan bent van foundation aanbrengen met een kwast, kun je deze kwast ook gebruiken voor het aanbrengen van (andere) huidverzorgingsproducten.


2. Blush kwast
Blush goed aanbrengen is lastig. Je wil natuurlijk dat het er zo natuurlijk en subtiel mogelijk uitziet. Daar kan een blush kwast met grote, lange haren gelukkig goed bij helpen. Overigens kun je deze kwast ook goed gebruiken voor het aanbrengen van bronzer.


3. Oogschaduw kwast
Voor het vlekkeloos aanbrengen van oogschaduw is het altijd aan te raden om kwasten te gebruiken. Geen gedoe met je vingers. Ook al zijn er heel veel verschillende oogschaduwkwasten, ze zijn allemaal fijn en hebben korte haren. Kies er een die jij fijn vindt werken. Kies voor grotere vlakken een relatief grote borstel, voor kleine vlakken een zo klein mogelijk borstel.


4. Poeder kwast
Als je een poeder gebruikt, heb je ook een poeder kwast nodig. Het maakt niet uit of je een compact powder of een mineraal poeder gebruikt. De kwast, die er een beetje uitziet als een scheerkwast voor mannen en die lange, losse en buigzame haren heeft, kun je voor allebei de soorten poeder gebruiken.


5. Eyeliner kwastje
Eyeliner kwastjes zijn heel handig als je een gel-liner gebruikt. Door de korte, stevige haren kun je met deze kwast met driehoekige top goede strakke lijnen zetten. Overigens hoef je deze kwast niet per se alleen voor eyeliner te gebruiken. Je kunt ook een lijntje trekken met oogschaduw in plaats van eyeliner. Dat lijkt het op eyeliner, maar komt een stuk zachter over.

Bron. Foto's via We heart it.