Win: Foto van Fotograaf Will Falize

Wonen door Vrouwen redactie

Will Falize is modefotograaf. Op dit moment breekt hij door in de Verenigde Staten met zijn modefotografie, herkenbaar aan de vaak wat zwaarmoedige sfeer met een dramatisch randje.

De winactie met foto's van Will Falize is inmiddels afgelopen. Benjo, Ester, Rosanne, Nancy: gefeliciteerd!

Oorspronkelijk komt Will uit Nederland, maar op een dag besloot hij zijn koffers te pakken om zijn geluk als modefotograaf te beproeven in Lissabon, Madrid en Milaan. Toen hij genoeg had gezien in Europa verkaste hij naar New York: "Een ongelofelijk groovy, uitdagende en hoogwaardige stad; het epicentrum van creativiteit en beweging."

Motto
Will leeft eigenlijk al zijn hele leven volgens hetzelfde motto: 'Adventure with all it's requisit danger and wildness is written into the soul of man’ (vrij vertaald: avontuur en gevaar staan in de ziel van een mens geschreven). Zo besloot hij te stoppen met de fotoacademie om te proeven van het glamourleven, zij aan zij met de bekende Amerikaanse designer John Hutton. "John zag mijn talent en liet me met hem meereizen. In die periode bedacht ik dat ik, net als hij, artiest wilde worden, vol levenslust en plezier."

Succes
Wil je het ook maken in de Verenigde Staten? Will: "Het is natuurlijk het land van mogelijkheden en 'the dream', maar vergeet niet dat er een hoop mensen zijn met diezelfde droom. Mijn tip 'to make it': zorg dat je de beste bent in wat je doet en geloof in jezelf. Anders kun je beter thuis blijven, bij je moeder!"

Visie
Het leukste aan zijn werk als fotograaf? Will: "I houd van reizen, van werken met creatieve mensen en van het feit dat ik elementen uit het leven kan romantiseren of dramatiseren en weergeven volgens mijn eigen visie."