Ze Blundert: dit zijn jullie gênantste momenten op de werkvloer

Werk & studie door Sabine

Trekken aan een deur waarop duwen staat en in paniek naar je telefoon zoeken terwijl je ‘m gewoon vasthoudt. Zo nu en dan hebben we allemaal weleens een minder fijn moment, maar sommigen zijn net wat erger dan anderen. Elke week delen een aantal van onze lezeressen hun blunders. Deze keer vertellen ze over het meest beschamende dat hen is overkomen op de werkvloer.

Krista (26): “Mijn baas vroeg me destijds of ik voor één keer zijn dochter van balletles wilde ophalen. Ik wilde niet overkomen als een lastig persoon en stemde toe. Het was blijkbaar niet de eerste keer dat een vreemd iemand haar ophaalde en ze ging zo met me mee. Terwijl ik haar op de achterbank wilde neerzetten, vertelde ze ronduit over haar balletles. Ik lette hierdoor niet goed op en toen ik de deur dicht wilde slaan, hoorde ik een gil. Haar handje zat ertussen! Gelukkig bleek niets gekneusd of gebroken te zijn, maar ik moest dus wel een huilend kind bij het huis van mijn baas’ vrouw afleveren.”  

Eline (28): “Tijdens de verbouwing van de winkel waar ik werkte, werd in ons toch al kleine magazijn een tijdelijk toilet geplaatst en een kleine kantine. De twee zaten pal naast elkaar en de muren waren erg dun. Een van mijn diensten begon destijds niet zo lekker en mijn maag pruttelde continu. Rond het middaguur trok ik het echt niet meer en snelde ik naar de wc om daar vervolgens het knetterkanon af te vuren. Wat luchtte dat op! Helaas had ik niet door dat op dat moment net twee van mijn collega’s aan het lunchen waren en álles hadden gehoord.”

Amélie (25): “Mijn baan als receptioniste begon niet al te lekker. De grote baas was net teruggekeerd van een lunch met een vrouw die een stuk jonger was dan hij en bovendien qua uiterlijk best op hem leek. Bij hun afscheid gaf hij haar een kus op de wang en nadat ze in de lift was gestapt, vroeg ik belangstellend hoe de lunch met zijn dochter was. Ik kon wel door de grond zakken toen mijn baas me informeerde dat het niet zijn dochter was, maar zijn vrouw!”

Anne-Lynn (25): “Ik werk in de horeca en tijdens een verlovingsfeest liep ik met een vol dienblad naar de juiste tafel. Ik wilde de drankjes neerzetten, maar een van hen besloot me een handje te helpen met de biertjes. Hij pakte er twee van mijn dienblad af waardoor het dienblad uit balans raakte. Ik probeerde de situatie nog te redden, maar de resterende drankjes gingen vol over de vader van de aanstaande bruid. Gelukkig waren ze niet boos, maar ik heb er de hele avond nog mee gezeten.”

Lees ook: 
Ze Blundert: “Hij haalde zijn piemel open… aan mijn beugel”

Ze Blundert: ‘Ik had te veel gedronken en kotste mijn vriends baas onder’