Ze Blundert: ‘Ik had te veel gedronken en kotste mijn vriends baas onder’

Werk & studie door Sabine

Werkborrels kunnen ontzettend gezellig, maar ook behoorlijk riskant zijn. Aafkes vriend had zo’n borrel en aanhang was welkom. Haar vriend was vastbesloten een goede indruk achter te laten bij zijn baas, maar Aafke gooide roet in het eten. “De drank viel zo verkeerd, dat ik niet anders kon dan overgeven. In de schoot van zijn baas.”Aafke (26): “Voor de kerstborrel van mijn vriend vorig jaar was ik ook uitgenodigd. Het ging om een chique gelegenheid en ik had me mooi opgedoft. Ik ging voor een zwarte jurk want we zouden ook genieten van een hapjesbuffet. Mocht ik knoeien dan zou niemand het aan mijn jurk kunnen zien. Echter bleek bij aankomst dat het buffet bijna volledig uit vlees en vis bestond. Als vegetariër word je daar niet blij van.”

“Desalniettemin was het een gezellige avond. De alcohol vloeide rijkelijk en omdat ik niet zo’n stevige bodem had, voelde ik het al snel. Maar dat mocht de pret niet drukken. Ik vermaakte me prima met de collega’s van mijn vriend terwijl hij met zijn baas aan het praten was. Na een tijdje wenkte mijn vriend of ik er even bij kwam staan. Hij stelde me voor aan zijn baas en zijn baas bleek in hetzelfde dorpje te zijn opgegroeid als ik. Dat schepte natuurlijk meteen een band.”

“Ik ging naast hem zitten en we praatten over onze gemeenschappelijke liefde voor het dorpje. Terwijl we het hadden over de koetjes en kalfjes voelde ik mijn maag draaien. Ik had écht te weinig gegeten en mijn buik protesteerde hevig. Ik probeerde het tegen te houden en verder te gaan met het gesprek, maar het ging echt niet meer. Ik wilde opstaan om naar de wc te gaan, maar het was al te laat. Mijn maaginhoud kwam naar boven. Alsof het niet erg genoeg was dat ik moest kotsen op deze aangelegenheid, lukte het me ook niet om op de grond te spugen. Nee, de wijntjes die ik had gedronken met daarin kleine stukjes stokbrood lagen nu in de schoot van zijn baas. Nog nooit heb ik me zo erg geschaamd.”

Lees ook voorgaande blunders: 
Amber: “Hij haalde zijn piemel open… aan mijn beugel”

Lianne: "Ik vergat mijn auto op de handrem te zetten"