8 acties waarmee je je baas irriteert

Werk & studie door Sabine

Een geinige opmerking maken over je baas’ nieuwe bril kan nog wel en ook om jouw grappige actie op de bedrijfsborrel kan hij lachen. Maar daar houd je het als werknemer vaak bij. Toch kan het maar zo dat jij je baas onbedoeld irriteert. Wij geven je 8 situaties waarmee je je baas irriteert. Lees en leer!1. Je verstuurt mails terwijl je nog van alles te doen hebt
Bedenk voor je iets doet wat het meeste prioriteit heeft. Emailtjes beantwoorden terwijl er nog een grote hoofdtaak op je ligt te wachten, kan veel irritatie opleveren.

2. Je pakt je spullen en vraagt dáárna pas of je kunt helpen
Behulpzaamheid wordt gewaardeerd. Maar als je met je jas aan vraagt of je nog wat kunt doen, stuur je volgens haar twee verschillende signalen. Zo kan ze als baas niet ‘ja’ antwoorden want je computer staat al uit en daarnaast geef je met je spullen in je hand al aan dat je weg wilt.

3. Je praat je baas naar de mond
Mensen die bepaalde uitspraken doen omdat ze denken dat je ze als baas wilt horen... dat kan als erg vervelend worden ervaren. Veel werknemers durven tegen een manager niet eerlijk te vertellen hoe ze ergens over denken. Maar managers kunnen een sterke mening of eerlijkheid juist waarderen. Ook zij zijn mensen en kunnen daarvan leren.

4. Je laat je baas jouw werk doen
Probeer je werk zo volledig mogelijk uit te voeren. Wanneer een klant ergens niet tevreden mee is, zal hij zich tot je baas keren - die het alsnog voor je op kan lossen. Dit is erg tijdrovend. Sterker nog: er gaan dan dubbel zoveel uren in zitten. 

5. Je doet dingen ‘omdat het altijd al zo werd gedaan’
Wanneer je baas je vraag waarom je iets op een bepaalde manier hebt gedaan, is het meest irritante antwoord ‘omdat het altijd al zo werd gedaan’. Het is niet alleen heel makkelijk, het laat ook zien dat je niet nieuwsgierig bent en niet de behoefte voelt om jezelf te verbeteren.

6. Je hangt een ellenlang verhaal op waarom je te laat bent
Vooropgesteld: probeer altijd op tijd te komen. Maar als je dan toch te laat komt, hang dan geen ingewikkeld verhaal op over je autopech. Dat je te laat bent, is al erg genoeg, maar je moet niet met je smoesje ander personeel afleiden.

7. Je zegt dat je het snapt, terwijl het tegenovergestelde waar is
Je wilt niet dom overkomen op je baas, dus je houdt je lippen stijf op elkaar wanneer hij of zij je iets uitlegt wat je eigenlijk niet begrijpt. Beter geef je het gewoon aan wanneer je het niet snapt zodat er geen tijd wordt verspilt.  

8. Je gaat vroeg weg zonder doei te zeggen
We snappen het: op vrijdag wil je lekker gaan genieten van je weekend. Maar vroeg vertrekken zonder ook maar iemand gedag te zeggen, is een ontzettend slecht idee. Je wekt het idee verkeerde prioriteiten te stellen.