Blog Suzan: De últieme tip om jouw haar sneller te laten groeien

Haar door Suzan Alberts

Wie droomt er niet weg bij lang en gezond haar. In de praktijk iets wat vaak veel tijd en geld kost. Of toch niet? Met deze tip kan je je haar verzorgen en sneller laten groeien. En dat allemaal voor een klein prijsje en weinig tijd! 

Ondanks dat een kort en pittig kapsel dat lijkt op dat van Claire Underwood uit House of Cards steeds meer lijkt te kunnen, zijn er nog steeds veel vrouwen die wegdromen bij een prachtige volle bos haar. Helaas niet voor iedereen weggelegd. Om dan toch die prachtige bos te krijgen kun je een aantal dingen doen: je kunt dure behandelingen nemen bij de kapper, je kunt jezelf een kapsel aan laten meten dat je haar langer en voller laat lijken of je kunt gaan voor de extensions. Allemaal vrij tijdrovend en daarnaast ook niet altijd aan de goedkope kant.

Gelukkig is er inmiddels ook een goedkopere en wat natuurlijkere oplossing die wat minder tijd in beslag neemt. Vanaf nu hoef je geen uren meer bij de kapper door te brengen en geen kapitalen meer uit te geven aan je haar. Castor olie, ook wel wonderolie genoemd, is een olie die jouw haar sneller laat groeien.

In eerste instantie zal je wel raar opkijken van deze naam: wonderolie. Die hebben we allemaal wel eens gehoord. Toch zijn er écht wat mensen die resultaten hebben geboekt met deze olie. Castor olie verzorgt niet alleen je haar maar laat het ook sneller groeien. Je gebruikt het als volgt: smeer ’s avonds je haar in met de olie. Let hierbij op - de olie is erg dik. Het is voornamelijk de bedoeling dat je de olie op je hoofdhuid smeert. Smeer vervolgens wat Castor olie op de punten van je haar. Dit zal ervoor zorgen dat je haar aan de onderkant want minder droog oogt. Laat de olie intrekken en was het de volgende ochtend uit. Klaar is Kees!

Castor olie is vrij dik dus het is belangrijk dat je je haar goed uitspoelt om een vettige look te voorkomen. Mocht je de olie echt te dik vinden, dan kan je het mengen met jojoba olie of met kokosolie. Ook kokosolie heeft een voedend effect op je haar en maakt het zacht en glanzend.

Castor olie laat je haar dus sneller groeien en verzorgt je haar! Het kost je in totaal misschien tien minuten extra. Het is aangeraden om Castor olie een aantal keer per maand te gebruiken. In principe kan je natuurlijk zo vaak Castor olie smeren als je wilt aangezien het niet schadelijk is. Maar als je snel vettig haar hebt, is het verstandig om het te beperken tot één keer per week. Mocht je sneller resultaat willen zien, dan kun je ervoor kiezen om het twee keer per week te gebruiken. Het enige wat je niet moet vergeten is óf met een handdoek slapen óf je kussen vervangen na een nachtje Castor olie.

Suzan schrijft iedere week over mode en beauty en hoopt haar lezers daarbij te inspireren om vooral lekker zichzelf te blijven! Meer weten? Bezoek dan: www.suzanalberts.com