Zo kom je op een natuurlijke manier van je roos af

Haar door Sabine

Een hoofdhuid die witte schilfers sneeuwt kan ervoor zorgen dat je onzeker wordt en je geen zwarte kleding meer aandurft. Zonde, want van roos valt vrij makkelijk af te komen. Anti-roosshampoos doen hun werk, maar de chemische bestandsdelen in de shampoo kunnen ook irritatie teweeg brengen. Gelukkig zijn er ook tig natuurlijke middeltjes om je roos te bestrijden.Borstelen
Roos is niets meer dan dode huidcellen die je hoofdhuid loslaten. Waarom jouw huidcellen zich sneller vernieuwen dan bij anderen kan verschillende oorzaken hebben, waaronder een droge hoofdhuid. Door je haar te borstelen help je je hoofdhuid om het natuurlijke huidvet te verspreiden over je hoofdhuid.

Scrub met (grof) zout
Een manier om je dode hoofdhuidcellen te verwijden, is door je hoofdhuid een goede scrub te geven. Dit kun je doen door zout over je schedel te masseren. Gebruik hiervoor geen fijne tafelzout, maar groffe zoutkorrels die nog gemalen moeten worden.

Föhn je haar
Sommigen denken juist dat het föhnen van je haar een slecht idee is aangezien het niet alleen je haar droogt, maar ook je hoofdhuid. Maar föhnen kan er wel degelijk voor zorgen dat je roos vermindert. Wanneer je haar lang nat blijft (en daardoor je hoofdhuid ook), kan het geïrriteerd raken waardoor je hoofdhuid juist meer vlokken achterlaat. Tover je föhn dus toch maar tevoorschijn wanneer je net hebt gedoucht, maar blaas je haar dan op de koudste stand droog.

Appelciderazijn
Misschien heb je het nog wel in je keukenkastje staan: appelciderazijn. Het zuur in de azijn verandert de pH-waarde van je hoofdhuid waardoor huidcellen mogelijk minder snel loslaten. Meng een deel appelciderazijn met vier delen water en schenk dit in een sprayflesje. Spray de mix daarna op je hoofdhuid en laat dit een kwartier intrekken. Daarna kun je je haar uitspoelen en wassen met shampoo.

Kokosolie
Nog zo’n ingrediënt wat je misschien al in huis hebt: kokosolie. Masseer voor het douchen een paar eetlepels op je hoofdhuid en laat dit een uur intrekken. Het leuke aan kokosolie is dat het niet alleen roos tegengaat, maar dat je haar er ook dikker en sterker van kan worden. Win-winsituatie dus.  

Douche zo koud mogelijk
Het is zo heerlijk om na een vermoeide dag onder een lekkere warme straal te stappen, maar die warme douche doet niet altijd veel goeds voor je hoofdhuid. Door de warmte droogt je huid namelijk sneller uit waardoor je meer roos kunt ervaren. De douche een paar graden kouder draaien is een manier om uitdroging van je hoofdhuid te voorkomen.