Seks & relaties / Seks
Seks

VRIJ-dag: Hier schamen onze lezeressen zich voor in bed

Samen seks hebben of zelfs al samen slapen is zo ongeveer het intiemste wat je met iemand kunt doen. Niet zo gek dus dat het behoorlijk ongemakkelijk kan zijn als je voor het eerst het bed deelt met iemand. Iedereen heeft zo zijn onzekerheden en er gaat weleens wat mis… Dus vroegen wij onze lezeressen in deze aflevering van VRIJ-dag: waar schamen jullie je het meeste voor in bed?

Laura (28): "Soms, heel soms, heb ik last van vaginale winden. Prima als je een vriend hebt, dan lach je erom. Nu ik casual aan het daten ben, wordt het toch iets beschamender allemaal. Zo vreselijk als het gebeurt!"

Rinke (29): “Hoeveel ik ook train, dat buikje krijg ik er niet af. Dus als ik bovenop zit bij mijn vriend, vind ik het vervelend als hij ernaar kijkt. Hij zegt dat ik zeur, maar ik kan me er niet overheen zetten. Ik haat dat randje!”

Bettina (30): "Ik ben lesbisch, en vaak wordt er dan automatisch vanuit gegaan dat ik van beffen hou. Maar ik vind het vreselijk om te doen. Elke keer als ik seks heb, staan de dames er toch vreemd van te kijken, daar kan ik me dan voor schamen. Maar ik weiger iets te doen wat ik niet fijn vind."

Linda (27): “Ik kan er niets aan doen, maar ik kan soms best wel hard kreunen als ik écht lekkere seks heb. Op zich vindt de man in kwestie dat meestal geen probleem, maar ik heb al vier keer een boze huisgenoot aan het ontbijt gehad.”

Tinka (31): “Waarom weet ik niet, maar ik kan niet klaarkomen. Mijn ex wist dat, en begreep ook hoe ik op een fijne manier seks kon hebben. Nu ik soms onenightstands heb, is het een stuk moeilijker. Sommige mannen willen niet accepteren dat het niet lukt en gaan maar door. Een machodingetje, gok ik. Zo van: ‘Let maar op, mij zal het vast wel lukken’. Vreselijk! Dat kan soms zo vervelend en pijnlijk zijn. Ik merk dat ik daardoor liever eigenlijk niemand meer mee naar huis neem.”

Reza (30): “Ik heb last van spastische darmen. Nu is het niet zo dat ik binnen no time de lakens onderkak, maar ik heb dus wel veel last van winderigheid. Zeker als ik bepaalde maaltijden heb gegeten of veel alcohol heb gedronken. Meestal kan ik ze inhouden, maar soms ben ik nog half aan het slapen en dan floept er een tussenuit. Niet heel charmant.” 

Brigitte (28): “Ik begin altijd ontzettend te kokhalzen als ik mijn man een tijdje pijp. Mijn hele lichaam veert dan zelfs mee. Hij zegt dat hij het niet erg vindt en er zelfs een beetje geil van wordt, maar ik vind het genant.” 

Tilia (30): “Sinds een aantal maanden laat ik de boel waxen in plaats van dat ik het scheer. Ik wil dit graag volhouden, omdat mijn huid erg geïrriteerd raakte van scheren. Maar dat betekent ook dat ik mijn schaamhaar moet laten groeien voor ik het weer kan laten waxen. Soms zijn er dus, tja, wat hairy days bij wanneer ik seks heb met mijn vriend. Ik weet dat hij glad veel mooier vindt, dus dan schaam ik mij wel een beetje.”

Hester (27): “Dit gaat niet zozeer over schaamte in bed, maar ik schaam me er wel voor: er is ooit een video van mij rondgegaan in het dorp van hoe ik een jongen oraal bevredigde. Een vreselijke actie van die jongen en ik zal hem nooit vergeven. Iedereen in mijn omgeving weet het en ik heb altijd het gevoel dat dit toekomstige relaties in de weg kan staan.”

Lees ook:
VRIJ-dag: De geheime seksfantasieën van onze lezeressen
VRIJ-dag: De gekste seksplekken van onze lezeressen
VRIJ-dag: De grootste seksblunders van onze lezeressen
VRIJ-dag: Dit verzwijgen onze lezeressen voor hun (bed)partners