Deze vliegtuigmaatschappij introduceert Women Only stoelen

De maatschappij door Sabine

Extra beenruimte tijdens je vlucht? Een plekje aan het raam? Vliegmaatschappijen geven ons een hoop keuzemogelijkheden om onze vliegreis naar de andere kant van de wereld aangenamer te maken. Ook Air India wil dat haar passagiers comfortabel en veilig reizen en introduceert Women Only seats.

De vliegtuigmaatschappij kwam tot dit besluit nadat meerdere vrouwelijke passagiers en een medewerkster werden aangerand tijdens de vluchten. General Manager van Air India, Meenakshi Malik, laat aan the Hindu weten dat het voor hen van belang is dat vrouwen zich comfortabel voelen tijdens de vlucht. Daarom stelt de vliegtuigmaatschappij per 18 januari zes stoelen in dezelfde rij beschikbaar die alleen maar te boeken zijn voor vrouwen.

Hoewel dit met de beste bedoelingen wordt gedaan, is er veel kritiek op het nieuwe beleid. Zo laat Sudhakara Reddy, president van Air Passengers Association of India weten dat ze het een onpraktische zet vindt en dat het zal leiden tot genderdiscriminatie. Ook oud-directeur van Air India uit zijn ongenoegen en noemt het een ‘misplaced priority’. Ook vraagt men zich af hoe het zit met de stewardess die werd aangerand. Zij kan immers niet zomaar plaatsnemen in de vrouwenrij terwijl ze aan het werk is.

Wat vind jij van dit besluit?