Roken is zó 2016: de masturbatiepauze is het nieuwe ding  

Intiem door Sabine

Wanneer je stijf staat van de stress en je zelfs het slagroomtaartje van jarige Marie van de personeelsafdeling afslaat, weet je dat het tijd is om wat stoom af te blazen. Je haalt dan misschien frisse lucht of strekt even de benen. Wat je volgens psychologen nog beter kunt doen: masturberen. Say what?!

Het advies om jezelf te plezieren tijdens werktijd klinkt enigszins onorthodox, maar uit onderzoek van Guyfi blijkt dat 39 procent van de werkende New Yorkers dit advies al trouw opvolgt. Mark Sergeant, senior lector in psychologie aan Notthingham Trent University, vindt dat we ons best bij dit percentage mogen aansluiten. Aan Metro vertelt de lector dat zo’n dergelijke pauze heel effectief kan zijn op het werk omdat het ‘een fantastische manier is om spanning en stress te verlagen.

Ook vindt Mark dat een masturbatiepauze op het werk een prima manier is om jezelf te belonen. Volgens hem geeft het werknemers iets om naar uit te kijken. Psycholoog Dr. Cliff Arnall is het hier helemaal mee eens. Een masturbatiepolicy is volgens hem de manier om je beter te focussen en om je productiviteit te verbeteren. Wel geeft Cliff toe dat het idee niet helemaal waterdicht is aangezien het niet kunnen bereiken van een orgasme weer frustratie met zich meebrengt en je natuurlijk ook geen uren kunt af-… euh uittrekken voor je masturbatie break.