Onzichtbaar en handsfree kolven terwijl je doorwerkt: het kan binnenkort

Zwanger door Michelle Bakker

Iedereen die weleens gekolfd heeft kan erover meepraten: het is een luid, ongemakkelijk en vooral zeer oncharmante bezigheid. Misschien nog wel vervelender is dat kolven behoorlijk tijdrovend is. Elke dag moet om de paar uur alles stopgezet worden wanneer de kolfplicht roept. Handsfree kolven bestond al, maar om met twee gigantische units aan je borsten door te werken… Liever niet. Dit is binnenkort verleden tijd!

Smart wearable breast pump

Willow, een bedrijf gevestigd in Silicon Valley, wil hier verandering in brengen met hun ‘smart wearable breast pump’. Deze twee druppelvormige apparaten passen precies in de beha van een vrouw en kolft geluidloos waarbij er geen onhandige buisjes en pompjes nodig zijn. Ideaal voor vrouwen die gewoon door willen gaan met hun dagelijkse bezigheden tijdens het kolven.

In de afwasmachine

In beide pompjes zit een zakje die de melk opvangt. Daarbij kan het apparaat, dat uit drie delen bestaat, ook gewoon in de afwasmachine. De Willow loopt op batterijen, die om de paar dagen verwisseld moeten worden. Daarbij kun je een bijbehorende app downloaden die precies laat zien hoeveel melk en hoe vaak er gekolfd is. Willow houdt hiermee een compleet logboek voor je bij.

Willow komt binnenkort op de markt en zal voor $430 verkocht worden.