Ai… De gênantste ongesteldheid momenten van onze lezeressen

Lichaam door Sascha

Eén keer in de maand is het weer tijd voor de bloody mary-week. Als je nagaat hoe vaak een vrouw wel niet ongesteld wordt, móéten daar wel een paar ongemakkelijke momenten tussen zitten. En óf die die ertussen zitten... Lezeressen vertellen over hun gênantste ongesteldheid momenten.

Bente (35)

kan zich nog goed een tenenkrommend ongesteldheid momentje van vroeger herinneren. Het was zomer en ontzettend warm, echt rokjesweer dus. Die dag was ze op haar middelbare school vreselijk ongesteld geworden en was al de hele dag met maandverband in de weer. Een van haar mannelijke klasgenootjes kneep speels in haar billen, vol in de prop inlegkruisjes. Het ging de hele klas rond en Bente kon wel door de grond zakken.

De ergste nachtmerrie werd werkelijkheid voor Cloé (46). Inmiddels alweer 20 jaar geleden stapte Cloé met haar man in het huwelijksbootje. Ze droeg een zwarte bruidsjapon, mede omdat ze zwaar ongesteld was. Na de bruiloft werden ze uitgenodigd voor een drankje bij vrienden en plofte neer op een prachtig (nieuw) bankstel. Toen ze even alleen in de woonkamer zat en besloot naar de wc te gaan, kwam ze er tot haar grote schrik achter dat er een giga rode vlek op het bankstel was doorgelekt. Snel probeerde Cloé met servetten de boel te bedekken, maar ging uiteindelijk toch over op een stapel kussens. In blinde paniek drong ze haar man aan om te gaan. Over de vlek heb ik nooit meer wat gehoord en mijn man ook niet.

Gwen (inmiddels 40) had jaren geleden net een vriendje die ’s avonds naar haar toe zou komen. Ze wilde haar rode nagellak eraf halen maar watjes waren in de verste verte niet te vinden. Zo slim als ze dacht te zijn greep ze naar het pakje inlegkruisjes en voila, het werkte als een tierelier. Zonder er goed over na te denken legde ze het inmiddels rode doordrenkte inlegkruisje even tijdelijk op haar nachtkastje neer. Ze zakte compleet door de grond toen haar nieuwe lover de onaangename ontdekking deed…

Minke (25) dacht van een gezellig middagje sauna in de Zwaluwehoeve te genieten. Terwijl ze lekker ontspannen onderuitgezakt in het Turkse stoombad zat, had ze niet in de gaten dat het naast haar vloed op de Rode Zee was. Toen haar buurvrouw opstond, was een rode plas het enige wat nog overbleef. Mega ontspannend vond Minke, not.

Jaren geleden was een pamper zelfs niet genoeg om doorlekken te voorkomen. Daar kan Merel (38) ons alles over vertellen. Op haar 13e was Merel in volornaat mee aan het gymmen met haar klas. Tijdens de rust mochten ze even gaan zitten, maar daarna vervolgens weer opstaan had ze beter niet kunnen doen. Precies waar ze op de grond had gezeten, had zich een grote rode vlek gevormd. De klas vond het hilarisch…