Biotine: het onmisbare stofje voor lichaam en haar

Beauty door Fadak

Het is meer dan normaal dat je dagelijks wat haar verliest, maar invloeden van buitenaf kunnen ervoor zorgen dat je er meer kwijtraakt dan gewoonlijk. Vooral gedurende de wintermaanden hebben onze lokken nogal wat te verduren. Maar ook te vaak borstelen, verven of iedere vorm van warmte heeft een slechte impact op ons haar. Herkenbaar? Dan is biotine je redding.

Voor een goede stofwisseling mag biotine als element niet missen in je lichaam. Wist je dat een tekort aan deze vitamine kan leiden tot diverse problemen zoals haaruitval, een kwetsbare huid en slappe nagels? Biotine is een lid van de vitamine B-complex groep en ook wel bekend als vitamine B7 en B8.

Voordelen voor je haar

Biotine staat bekend om zijn versterkende werking voor het haar en stimuleert de aanmaak van keratine dat zich in het haar bevindt. Het gaat haarbreuk tegen, vermindert haaruitval en het zorgt ervoor dat je haar sterker en elastischer wordt. Je kunt het binnenkrijgen via diverse voedingsmiddelen zoals noten, maar het wordt tegenwoordig ook steeds meer en meer verwerkt in haarverzorgingsproducten zoals shampoos en maskers.

Voordelen voor de huid

Een tekort aan biotine kan voor vervelende kwaaltjes zorgen zoals een rode, geïrriteerde en schilferige huid. Dankzij de hydraterende eigenschappen in biotine kun je je huid omtoveren tot een gepolijst geheel.

Voordelen voor de nagels

Een stoot tegen de tafel en je nagel ligt eraf. Niets is zo vervelend als broze nagels die binnen no-time splijten of barsten. Ook dit kan een oorzaak zijn van te weinig biotine in je lichaam.

Haarverlies of niet... door producten te gebruiken waar biotine in verwerkt zit, wordt je haar sterk en gezond.